Na een week wachten komt de officiële website van Fortuna Sittard met de verlossing: de club heeft Rodrigo Guth voor vijf seizoenen gecontracteerd. Met het aantrekken van Guth hoopt de club zich te hebben ingedekt tegen het vertrek van Martin Angha.

In eerste instantie dacht Fortuna aan de Portugees Francisco Reis Ferreira, beter bekend onder de naam Ferro. Maar de centrale verdediger koos niet voor een contract in Sittard-Geleen, maar voor een avontuur bij Vitesse. Vervolgens verlegde Fortuna haar interesse naar Guth. Afgelopen zondag wist de autoriteit op transfergebied Fabrizio Romano het zeker: Guth verkast naar Fortuna.

De 21-jarige Guth komt over van Atalanta Bergamo dat dringend een flink aantal spelers moet zien te verkopen. Vanaf komend seizoen mogen clubs namelijk maximaal acht spelers verhuren, hetgeen betekent dat Atalanta nog 55 spelers van de hand moet doen.

Afgelopen seizoen speelde Guth voor NEC Nijmegen en de Nijmegenaren wilden Guth opnieuw huren, maar dat wilden de Lombardiërs dus niet.

De komst van Guth betekent dat Roel Janssen zich (voorlopig) tevreden moet stellen met een plek op het tweede plan.

Guth beschikt naast een Braziliaans paspoort ook over de Duitse nationaliteit, waardoor hij meteen inzetbaar is. Sterker nog: hij heeft vandaag al meegetraind met de selectie van Sjors Ultee.

Bron: Fortuna Sittard