Michael Verrips verruilde in januari 2022 Sheffield United FC voor Fortuna Sittard. Hij deed dat op huurbasis tot het einde van het seizoen 2021/22, maar Fortuna legde de doelman ook al meteen definitief vast voor de drie daaropvolgende seizoenen.

Verrips kwam naar Sittard in de verwachting, volgens hem zelfs de belofte, dat hij eerste keeper zou worden. Die verwachting kwam aanvankelijk ook uit, want hij startte in de basis toen Fortuna thuis tegen AZ de competitie hervatte. Dit tegen het zere been van Yanick van Osch, die vond dat hij geen eerlijke kans had gehad.

Verrips speelde ook nog een tweede competitieduel in Waalwijk, voordat een COVID-besmetting hem dwarszat. Vervolgens koos Sjors Ultee voor Yanick van Osch om die keuze ook nadat Verrips herstelde van COVID, niet meer te herzien.


In de achtergrond ziet Verrips ook zijn tweede duel in Sittardse dienst verloren gaan

Verrips verdween dus naar de achtergrond en dat was weer tegen het zere been van Michael Verrips.

Op het einde van het seizoen besloten Verrips en Fortuna Sittard dat het beter was dat de doelman vertrok. Hij tekende een huurcontract bij FC Groningen, dat ook een optie bedong hem definitief over te nemen van Fortuna Sittard in de zomer van 2023.


Córdoba kwam zijn collega-Fortunees eerder deze maand nog hardhandig tegen (en passeerde hem tweemaal)

Verrips was dit seizoen basisspeler in Groningen en schopte het zelfs tot aanvoerder, maar de nakende degradatie van de noorderlingen gaat roet in het eten gooien. FC Groningen heeft Fortuna (en Verrips) onlangs laten weten de optie in het huurcontract niet te zullen lichten.

Dat betekent dat Verrips zich in principe in juli zal melden op de eerste training van Fortuna Sittard voor het seizoen 2023/24. De doelman heeft per slot van rekening nog een doorlopend contract in Sittard tot de zomer van 2025.

Maar gaat dat ook gebeuren? Verrips is ontevreden vertrokken bij Fortuna. Is die onenigheid ondertussen bijgelegd? Fortuna lichtte ook de optie in het huurcontract van Ivor Pandur, die sinds gisteren een langdurig contract heeft in Sittard. Met Pandur in de selectie is Verrips verre van zeker van speeltijd in Sittard.


Blijft deze Kroatische condor bij Fortuna Sittard?

We vermoeden dat Fortuna en Verrips zoeken naar een andere oplossing. Wellicht is dat FC Groningen, dat aan heeft gegeven Verrips niet te willen overnemen onder de voorwaarden (lees: de transfersom) die in het huurcontract zijn opgenomen. Wellicht wil FC Groningen Verrips wel overnemen voor een lager bedrag. Wellicht zijn er ook andere geïnteresseerde clubs.

Bron: Dagblad De Limburger