Na de mispeer tegen FC Emmen moest Fortuna proberen om alsnog met een goed gevoel de winterstop in te gaan door iets te gaan rapen in de Euroborg. Het waren 77 tenenkrommende minuten, maar ineens zette Paul Gladon de ploeg op het juiste spoor. 20 minuten laten hingen we in lampen van feestvreugde en namen drie punten mee naar huis. Afgelopen seizoen braken we de ban en winnen in Groningen begint langzaamaan een traditie te worden…


13 november 2022

Hold up in Groningen

FC Groningen 2 Fortuna Sittard 3

Doelpuntenmakers: 45. Pepi 1-0, 78. Gladon 1-1, 84. Gladon 1-2, 90. + 1. Krüger 2-2, 90. + 5. Noslin 2-3.
Opstelling: Pandur; Pinto, Navarro, Guth, Cox; Ferati (90. + 3. Duarte), Erdoğan, Vita (48. Noslin), Bassett (58. Gladon); Yilmaz; Córdoba (58. Embaló).
Toeschouwers: 20.023
Scheidsrechter: Nagtegaal.
Geel (Fortuna): Córdoba, Embaló, Noslin.

Na het smadelijke verlies tegen Angstgegner FC Emmen heeft de reputatie van trainer Julio Velázquez en zijn staf een deuk opgelopen. In plaats van een mooie stap richting middenmoot te zetten en quasi zorgeloos naar Groningen af te reizen staat Fortuna tot haar enkels in het degradatiemoeras. Juist dat was de reden om afscheid te nemen van trainer Sjors Ultee en diens assistent Rob Alflen. Velázquez’ wittebroodsweken zijn voorbij en verder afglijden naar de degradatieplekken zal de lange winterstop er niet gezelliger op maken.

Ondanks dat het duel tegen de Drenten aangaf hoe betrekkelijk het leven is, gaat iedereen toch liever naar Eredivisieduels kijken in plaats van op vrijdagavond naar pakweg Almere rijden. Nou ja, ‘iedereen’. Voor velen is ‘Almere-uit’ natuurlijk een no-brainer, want die gaan helemáál niet naar een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie kijken.

Voor FC Groningen geldt ongetwijfeld hetzelfde. Zij zijn een vaste waarde in ‘s lands middenmoot met zo nu en dan een uitschieter naar boven. Al kenden de Noord-Nederlanders afgelopen seizoen óók een matig seizoen. Ze eindigden op een 12e plaats, waarbij ze amper één punt meer vergaarden dan Fortuna. Dit seizoen, met de nieuwe trainer Frank ‘Opa’ Wormuth, gaat het niet veel beter. Beide ploegen zijn tot dusver aan elkaar gewaagd. Ze harkten een gelijk aantal punten bij elkaar, alleen incasseerden de Groningers drie doelpunten meer.

Zonder een bonus van drie punten reizen we naar ‘Het Hoge Noorden’. De langste away day van het seizoen, 319 kilometers heen. En terug. Hierdoor mogen supporters in de vroege ochtend in de gereedstaande bussen stappen. Dat zijn er deze keer liefst vier. Wij nemen traditioneel plaats in bus 1, maar er gaat ook een bus met 50 sfeermakers de baan op. Tel daarbij 50 Ol’ Dirty Bastards en nóg een twintigtal supporters op en je komt aan vier bussen. En dubbeldekker was misschien meer aangewezen, maar dit mag ook wel eens.

Als we instappen worden ‘we’ meteen toegesproken door het Buscomité. ‘Er gaat zóveel bier mee; dat drinken jullie nóóit op’, zo stelt Arno ons gerust. En ‘we’ moet ik effectief tussen aanhalingstekens plaatsen, want ondanks dat ik erg van bier houd en ook een wijntje in principe niet uit de weg ga, kan ik dat domweg niet verteren en drink al jarenlang geen druppel alcohol. Zelfs een rumboon op een kinderfeestje sla ik af. En omdat ik in gezelschap vaak al één van de ouderen ben, doet de gelegenheid zich niet meer voor dat een oma mij toestaat een glaasje advocaat uit te lepelen.

Onze bus is verder prima, op links en recht wat tomatenresten na. Maar wij laten de bussen ook niet in alle gevallen okselfris achter, dus dat mag geen naam hebben. Beenruimte in overvloed, waardoor we First Class de A2 nemen. De jongedame die ons chauffeurt praat met een Noord-Brabantse tongval en heeft geen Oost-Europees paspoort.

Bij Het Vonderen slaan we rechtsaf en rijden kalm voort in de richting van Venlo. Vanuit Venlo gaat het richting tranendal Nijmegen. De vlaggen hangen halfstok, De Goffert is door kunstenaar Christo ingepakt met zwarte landbouwplastic.

Als we de Rijn oversteken is het gemoed al niet veel beter. Vitesse bungelt onderaan, waardoor het Rynfront al weken lang met een pruillip rondloopt. Hoogste tijd dus om eens te stoppen. We zijn al bijna anderhalf uur onderweg en even smoren en plassen zou prettig zijn. Maar het is ook het moment om verrast te worden. Dat werden we al door Arno’s voorspelling, maar deze keer pakt het Buscomité écht groots uit.

Afgelopen busreis zat de preses van Fortuna SC in de bus en samen dachten we met weemoed terug aan de tijd dat we met Annette en Wil in de bus zaten en zo nu en dan een snoepje mochten nemen of getrakteerd werden op een schijfje worst. Maar away days zijn dusdanig uit de kluiten gewassen dat dit niet meer door één koppel geregeld kan worden. Arno en Patra hebben een heel peloton busbegeleiders verzameld die telkens weer paraat staan om de organisatie van busreizen op zich te nemen. Er wordt nog wel eens gefoeterd (dit verslag is nog niet eens halverwege!), maar we mogen ontzettend blij zijn met deze vrijwilligers!

En als de handrem op de bus gaat en de deuren worden geopend, openen ook de bagageruimen van bus 1 zich. En daar bevindt zich een waar koud buffet dat door alle passagiers wordt gewaardeerd!


Deze keer geen Fanta voor Frank, maar diverse vleesspecialiteiten

Het koude buffet is gesponsord door de Jumbo-vestiging bij het Fortuna Stadion met medewerking van het Buscomité en de gekende buspassagiers Jiri en Richard. De vrachtwagenchauffeurs die ook op de parking hebben geparkeerd kijken hun ogen uit als 170 supporters zich laven aan diverse lekkernijen! Hoe dan ook: Jumbo bedankt! En #freefrits.

Na een minuut of 20 is het genoeg geweest. De troepen worden verzameld omdat er een groepsfoto gemaakt moet worden! Terwijl onze streekgenoten een hart onder de riep wordt gestoken drukt onze buschauffeuse op het knopje, waardoor er weer een leuke foto aan het album kan worden toegevoegd.


Met een volle maag op de foto

Nadat iedereen weer aan boord is geklauterd gaat de reis verder, up north. Als we bij Meppel zijn staan we voor de keuze: Leovardia of tóch Groningen? We blijven op de A28 en rijden via Hoogeveen en Assen naar Groningen.

Waar we in het verleden een stuk door de stad reden om in het Oosterpark uit te komen, kiest The Old Bill ervoor om ons via Haren aan de Euroborg af te zetten. Maar bij één van de rotondes slaat een politiecombi rechtsaf, terwijl onze bus (en ook bus 2) kiest voor ‘Een Rundje van Thei’. Het doel is om een drietal ‘luxe auto’s’ af te schudden, zo vertrouwt de bedenker van deze ongein me achteraf toe.

We passeren een scheepswerf en een industrieterrein waarna we rechtsaf slaan en de bus parkeren. Bij het uitstappen stuiten we op een pareltje van een kassahokje. Sommigen kwalificeren dit als ‘oude meuk’ of ‘voetbalporno’. Voor mij is het gewoon een herinnering aan tweemaal Oosterpark waarbij we tijdens één editie in taxibusjes werden afgevoerd. Episch.


Koffie en thee zijn gratis en roeren wordt óók voor je gedaan!

In het oude kassahokje is gratis koffie en thee verkrijgbaar. Achter het glas roert de broer van Johan Remkes de suiker en melk door je koffie en je krijgt er een gevulde koek bij! Dan voel je je écht welkom.

Na een kwartslag draaien door het poortje glijden twee handen over je jas en mag je de tunnel in. De Sluitertunnel. Deze is gebouwd van stalen panelen, overgoten met beton. Na een korte wandeling komen we uit bij een trap en begint de weg naar boven.


De Sluitertunnel

Eenmaal plaatsgenomen in het uitvak zien we wie aan zijn warming up begint en wie niet. Trainer Julio Velázquez kan in ieder geval niet beschikken over Oğuzhan Özyakup. De middenvelder heeft aan het duel met FC Emmen een blessure overgehouden en zit niet bij de selectie. Dat geldt ook voor Dimitris Siovas. Hij heeft al enige tijd last van zijn nek en bivakkeert nog altijd in de ziekenboeg. Vasilios Sourlis heeft eveneens zijn intrek genomen in de ziekenboeg.


Deze derby-held blijft goedlachs

De speler die de aanvoerdersband draagt, Mats Seuntjens, heeft de afgelopen week niet getraind. En kan dus niet spelen. Belangrijker zijn de spelers waarover Julio Velázquez wél kan beschikken. In doel is Ivor Pandur inmiddels incontournable. En over de back four twijfelt Velázquez eigenlijk ook zelden. Ivo Pinto dweilt de rechterflank af en neemt en passant de Groninger linksbuiten voor zijn rekening vanmiddag. Centraal vormen Rodrigo Guth en Joaquín Navarro Jiménez een sterk duo. Linksback George Cox denkt na of hij ingaat in de contractverlenging die Fortuna hem in het vooruitzicht heeft gesteld.


Deze sterkhouders hebben hun draai al aardig gevonden

Op het middenveld kiest Velázquez voor Arianit Ferati, die deze week een uitnodiging van de Federata e Futbollit e Kosovës heeft ontvangen. Hij wordt bijgestaan door Doğan Erdoğan. Ook Rémy Vita speelt op het middenveld, zij het aan de rechterkant.


Namory Cissé neemt plaats op de bank

In de spits staat Burak Yilmaz. Hij neemt de taak van Paul Gladon weer over. Ook Iñigo Córdoba speelt in de voorhoede, geassisteerd door Cole Bassett. Mark Nagtegaal is een vrij onbeschreven blad, maar desondanks aangesteld als scheidsrechter.

Het zal rond 14.30 uur zijn als de wedstrijd van start gaat. Zoals te verwachten valt trekt Fortuna zich terug op eigen helft en probeert de studieronde ongeschonden door te komen. Maar Fortuna ondergaat het duel niet zomaar. Want er zijn pas een handvol minuten gespeeld als Burak Yilmaz zijn tegenstander de voet dwars zet. Mike te Wierik gaat naar de grond en wordt verzorgd, terwijl Nagtegaal Burak toespreekt.


Mike te Wierik bijt zijn tanden stuk op Burak Yilmaz

Maar na een kwartier komt de wedstrijd eindelijk een beetje los. Fortuna heeft zich nog niet aan de kant van Paul Leeuwenburgh gemeld en Ivor Pandur heeft ook nog niks te doen gehad, maar wordt getest als Daleho Irandust van afstand de bal op doel trapt. Nu ja, ‘getest’… De bal zeilt een paar meter naast het doel, waardoor de wedstrijd voortkabbelt.


Rémy Vita flitst voorbij Freddy Krueger

Fortuna is er veel aan gelegen de poort achteraan dicht te houden en speelt behoorlijk behoudend. FC Groningen heeft heel erg een overwinning nodig, speelt ook wel naar voren, maar dwingt nauwelijks iets af. Daarbij ligt het tempo dusdanig laag dat het onmogelijk is zomaar door de verdedigingslinie te breken.


Julio Velázquez: ‘Incredible. Amazing supporters. Help a lot!’

Na een kleine 20 minuten stoomt linksachter Isak Dybvik Määttä langs de lijn op en ontwijkt een tackle van Ivo Pinto. Maar als Iñigo Córdoba de kettingzaag uit zijn gereedschapskist haalt en in de benen van de Noor zet is het huilen geblazen voor Määttä. De gele kaart die Córdoba ontvangt voor zijn actie neemt de Bask op de koop toe.


Cole Bassett zorgt ervoor dat niemand Mats Seuntjens mist

Ondertussen verveelt de spionkop aan de andere kant zich stierlijk en rolt een zwart met paars dundoek uit. Een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg. Om met Ivo’s woorden te spreken: kaos. En ja hoor. Niet veel later begint het te roken vanonder het dundoek en ook op andere plaatsen begint het te branden. De ware reden hiervan is onduidelijk. In Sittard hebben Groninger fans ook al eens vuurwerk afgestoken, dus opkijken doen we er niet van.


Dom, dom dom: die vlag wakkert het vuur juist áán!

Als het vuur is gedoofd duikt Fortuna een keer op in het strafschopgebied van Leeuwenburgh. Burak Yilmaz stift de bal naar Rémy Vita, maar de pass is veel te hard, waardoor Vita niet in scoringspositie komt.

Aan de andere kant speelt Ricardo Pepi de bal naar Florian Krüger die de bal probeert aan te nemen. Dat lukt maar half, waardoor de bal van zijn voet springt. Maar de bal springt ook voorbij Ivo Pinto. Krüger zet twee stappen en schiet de bal vervolgens keihard in de tribune.


Julio Velázquez kan onmogelijk tevreden zijn

Na een half uur gaat Fortuna eindelijk bouwen aan een aanval. Ximo Navarro slaat Ivo Pinto over en speelt de bal in de diepte naar Iñigo Córdoba. Dit ziet er veelbelovend uit! Ondertussen weet Pinto wat zijn ploeggenoot van plan is en schiet buitenom voorbij. Maar als Córdoba de bal meegeeft aan Pinto, dan speelt hij de bal precies in zijn voeten, waardoor Pinto in de ankers moet. Tempo uit de wedstrijd, weg aanval.

Buiten dit, een matige omhaal van Córdoba en een rollertje van Yilmaz komt Fortuna niet meer. FC Groningen daarentegen weet op slag van rust Ragnar Oratmangoen te vinden op links. Hij neemt de bal fantastisch aan, geeft tussen de benen van Pinto door een voorzet en bereikt Ricardo Pepi. De spits bevindt zich tussen Rodrigo Guth en Ximo Navarro en tikt de bal simpel achter Ivor Pandur: 1-0. Op slag van rust nota bene! Volslagen machteloos gaan we de rust in.


De eerste helft: 1-0 achter en 0 lichtpuntjes

Om me heen zie ik dat veel fans een bucket patat kopen en dat is een goede keuze. De frites zijn warm, knapperig, goed gebakken en de portiegrootte is oké. En dat voor € 2,50! Mochten we al een Goodyear-ster uitdelen vandaag, dan toch eerder voor Arno’s catering. Jammer Groningen, we zullen er volgend seizoen aan denken!


Prima te doen!

In de kleedkamer zullen Jaime Mut en Velázquez de puntjes nog wel eens op de i zetten. Want jongens toch, wat een gebrek aan voetballend vermogen! Fortuna heeft, buiten vechtlust, niets om op terug te vallen. Want wie gaat in Godesnaam een doelpunt scoren? We vragen het ons vertwijfeld af.

Tijdens de tweede helft tapt Fortuna nog altijd uit hetzelfde vaatje. Misschien komt Cole Bassett tot iets? Nee, zijn schot met de binnenkant van zijn voet kan Paul Leeuwenburgh niet verontrusten.


Niet geweldig vanmiddag, maar Ari Ferati geeft nooit op

Na een klein uur probeert Arianit Ferati de bal tot bij Burak Yilmaz te krijgen, maar de bal is niet op maat. En FC Groningen dan? Die staan 1-0 voor en zijn niet bij machte om de score uit te breiden. De wedstrijd kabbelt voort en er hoeft natuurlijk maar iets te gebeuren waardoor de stand gelijk wordt getrokken. Nog een kwartier te gaan…

Dan gaat George Cox maar eens naar voren. We hebben hem tijdens de eerste helft gemist, maar hier is-ie dan. Hij geeft de bal een zwiep en die komt warempel uit bij Yilmaz! Hij zet zijn hoofd tegen de bal, kopt de bal voorbij de handen van Leeuwenburgh, maar ziet zijn bal van de lijn gehaald door Te Wierik.


George Cox trapt zijn voorzet

Maar de bal is nog niet weg. Pinto pikt op, maar zijn voorzet komt niet aan. Oké, dan nog een keer, via Ferati. Maar ook deze bal is niet je dat, waardoor Pinto nog een keer kan voorzetten. Ook deze voorzet is niet perfect, maar de ingevallen Paul Gladon heeft zoveel ruimte dat hij kracht en richting kan geven aan de bal die pardoes in de verre hoek achter Leeuwenburgh valt!


Is mevrouw Yilmaz ook blij met deze foto? Wij wel!

Dit is een dusdanige meevaller dat de Euroborg acuut stilvalt en het uitvak uit haar voegen barst! We lagen 77 minuten op onze rug en zijn ineens weer terug in de wedstrijd! Nog een kwartier volhouden en dan nemen we een punt mee uit Groningen.

Een handvol minuten later. Ivo Pinto gaat ver ingooien en Gladon kopt door tot bij Tijjani Noslin. Hij neemt aan en wurmt zich een weg voorbij zijn tegenstander. Zijn voorzet gaat voorbij het doel van Leeuwenburgh, waarna Úmaro Embaló de bal naar Gladon speelt. Die denkt niet na en tikt de bal achter Leeuwenburgh. De drie invallers helpen Fortuna aan een voorsprong!


Daar is-ie weer: Paul Gladon!

Gladon baant zich een weg richting de zijkant waar hij wordt bedolven onder feestende spelers. Verdedigden we een punt, we hebben er nu ineens drie in handen! Volhouden mannen, neem die punten mee naar Sittard-Geleen!


Tom Hendriks weet niet wat hij meemaakt

Maar dan slaat het noodlot toe. De vierde official geeft aan dat er zeven (!) minuten bijkomen. Zeven? Er zijn nauwelijks blessures geweest, dus waar komen die minuten vandaan? Niks aan te doen, hier moeten we doorheen. Dat denkt ook Yilmaz. Hij heeft de bal aan de voet aan de zijlijn en probeert op z’n Khalouta’s de bal bij zich te houden. Dan kun je Burak Yilmaz heten, maar Abdelaziz Khalouta doe je niet zomaar na. Want Tomáš Suslov pakt Yilmaz de bal af en maakt diepte.


In het uitvak wordt alles op alles gezet

Het wordt pas gevaarlijk als Laros Duarte de bal op doel trapt en via een Fortuna-speler bij Cyril N’Gonge terechtkomt. Hij lijkt in buitenspelpositie te staan, maar legt perfect terug op Florian Krüger die simpel voor 2-2 tekent.

Pfoe, 2-2… Maar Fortuna zet door en gaat er alles aan doen om minimaal een punt te nemen. Aan de linkerkant komt Yilmaz nog eens aan de bal en trekt zich op gang. Gaat het dan lukken om voor een daverend slotakkoord te zorgen?


Burak Yilmaz is onvermoeibaar

Het lijkt vergeefse moeite, want hij loopt zich enigszins vast. Het dan maar over de andere boeg gooien. Letterlijk. Over rechts wordt Ivo Pinto aangespeeld die een voorzet geeft. Maar de voorzet wordt eruitgehaald, waardoor George Cox een corner mag gaan trappen.

Cox’ corner is perfect aangesneden, maar zeilt voorbij het doel en komt terecht bij de tweede paal. Daar komt juist Noslin aangelopen die de bal voor het intikken heeft. Was hij afgelopen seizoen nog nerveus voor doel, dat lijkt dit seizoen beter te lopen, want hij schuift de bal in doel, de FC Groningen-verdediging verbouwereerd achter zich latend. De hit van DJ Maurice moet door zijn hoofd spelen, want hij trekt zijn shirt uit en begint te zwaaien naar het uitvak!


Bestemming uitvak

Wat heeft deze knaap stappen gezet, niet alleen fysiek! In het uitvak rolt iedereen over elkaar heen en één etage lager is dat niet anders. 2-3, 90. + 5.


De invallers doen het vandaag

Hoe dicht zijn we bij een overwinning? Héél dichtbij. Sterker nog: het is afgelopen. De wedstrijd zit erop. Het feest kan losbarsten. Links en rechts zakken spelers door hun hoeven. Van teleurstelling of omdat ze alles hebben gegeven en een perfecte hold up hebben gepleegd. Afgelopen weekend was het niks en vandaag gedurende 77 minuten evenmin, maar daarna kwam de wedstrijd volledig op stoom en zette Fortuna een scheve situatie recht.


Totale overgave bij Burak Yilmaz en Paul Gladon

Na het handenschudden is het de hoogste tijd om naar het uitvak te wandelen. Het geluid dat uit Vak QQ komt schalt door de Euroborg, want wat is dit een schitterende overwinning! Niemand die 3/4e van het duel een cent voor Fortuna gaf en ineens staat het elftal op en speelt FC Groningen aan flarden. Geen enkele speler gaf op, bleef geloof houden in de goede afloop en werd ruiterlijk beloond. En wij ook. Wat zonde dat de KNVB dit seizoen de winterstop zo vroeg te plannen. St. Nicolaas is pas een week in het land en wij hebben ons cadeau al gehad. Om over Santa Claus nog maar te zwijgen!


Zit neer als je een ongelofelijke hekel hebt aan die club uit Aken-Noord

Vanuit Vak QQ worden enkele Evergreens ingezet en de spelers lijken eindelijk te snappen hoe je een overwinning viert. Na onze reprimande tijdens de Zaanse Methoden heeft Doğan Erdoğan zijn teamgenoten bijgekletst over het één en ander. Dat kan niet anders.

Terwijl het uitvak smult van de wisselwerking met de spelers laat ik de camera draaien. Dat heeft een groot nadeel: om een zo stabiel mogelijk beeld te krijgen zet je je emoties aan de kant. Maar van binnen maakt mijn hart een dusdanige sprong dat Sergey Bubka zijn wereldrecord polsstokhoogspringen sebiet mag inleveren.


Paul Gladon is de grote man vanmiddag

En wie hebben we vanmiddag nog niet gehoord? Marcel Mosselman! Hij heeft de hele wedstrijd nerveus staan te ijberen in een hoek van het uitvak en pakt nu, net als bij Vitesse, na afloop zijn moment of fame. Als een volleerd showmaster zet hij op zijn eigen kenmerkende wijze het uitvak in vuur en vlam. Wat een artiest!

Het feestgedruis zet zich voort in de catacomben terwijl er ook al supporters zich naar hun auto’s en de bussen begeven. Het stadion is allang leeg en een mooi moment om nog eens in de prachtige Euroborg te kijken. De reis is te lang, maar dit is toch een formidabel stadion? Een in hoofdzakelijk groen uitgevoerde dubbeldekker die vanmiddag ook nog een goedgevuld was. De tunnel om in het uitvak te komen is net zo mooi, de ontvangst allerhartelijkst.


Één van mijn favoriete stadions

Voortuit, we gaan naar de bus! We dalen al zingend de trappen af en lopen door de Sluitertunnel. Bijna iedereen zingt zijn stem schor en een groep supporters houdt halt als de laatste trappen zijn bereikt. na het draaien van een rondje om de tafel lopen we door, de trappen weer op om uit te komen bij de parking. En ook daar wordt een rondje om de tafel gedraaid.

In een hoek van de parkeerplaats staat de spelersbus van Fortuna, geduldig te wachten op de dingen die komen gaan.


Samen Nao Veure en ook weer terug naar Zitterd

De eerste auto’s verlaten het uitvak alweer en rijden terug naar de A28. Wij nemen het er nog even van en stappen op ons dooie gemak aan boord van de bus. We rijden weer door het industrieterrein, passeren de scheepswerf weer en nemen ook de A28.

In de bus wordt de beatbox iets harder gezet. DJ Robin & Schürze zorgen met hun ‘Layla’ voor Bombenstimmung, maar ook de goaltune van een niet nader te noemen club uit het Belgische wordt gesmaakt.

De meeste indruk maken echter Jackyll & Hide met hun ‘Frozen Flame’. Wie heeft in zijn kinderjaren niet met Lego gespeeld en heeft nog altijd een zwak voor de Deense blokjes? Maar tegelijkertijd begint de zware dag haar tol te eisen. Het is al wat minder druk in het gangpad en de file in de playlist is opgelost. Toch wordt Dominique met de minuut linker vanwege het uitblijven van ‘Spaanse muziek’.

Des te beter dat Arno sommeert de bussen aan de kant te gooien zodat iedereen een luchtje kan scheppen. Het doet goed, want breed lachend stapt iedereen na een kwartier weer aan boord. Dat moet snel gebeuren, want we liggen 10 minuten voor op de spelersbus. En willen we die nog een heldenontvangst geven bij het Fortuna Stadion, dan telt elke seconde.

Maar als Dominique zijn zin heeft gekregen slaat bij Ivo, Dave, Sander en Coen de stemming om. Arno’s voorspelling is namelijk niet uitgekomen. We zijn ter hoogte van Nijmegen als de brandkraan forfait geeft. Arno meldt vol trots dat er 331 liter bier is weggetikt, maar het kwartet voegt er fijntjes aan toe dat dat een flink aantal liter te weinig is…

Om toch drinkend Sittard-Geleen te bereiken wordt het tempo dusdanig teruggeschroefd dat ik, als geheelonthouder, met drie vingers in mijn neus zou kunnen bijbenen. Nee, dat is mezelf schromelijk overschatten.

Maar goed, we arriveren probleemloos bij het Fortuna Stadion, net als de spelers. Als zij uitstappen worden ze uitgebreid gefêteerd en zoeken onder begeleiding van diverse fakkels het stadion op. Met uitzondering van Paul Gladon. Hij neemt de tijd om met enkele fans op de foto te gaan. Chapeau!


Zuid-Europese taferelen aan de Milaanstraat

Het vormt de apotheose van een perfecte dag! En wat is het ontzettend jammer dat LB met een minimale bezetting aanwezig was. Het goede nieuws is dat we eind deze maand op volle sterkte de winterstop induiken.

En daarmee zit het kalenderjaar 2022 er voor wat betreft Fortuna op. Geen competitieduels meer in 2022. Ook dit jaar hebben we geprobeerd jullie op de hoogte te houden van het wel en wee van de club waarmee we ‘s ochtends opstaan en ‘s avonds weer gaan slapen.

Het kalenderjaar mag dan op haar laatste benen lopen, in 2023 gaat het seizoen gewoon door. En dan zijn we weer terug.

COYS!