Gisteren was Lisandro Semedo afwezig op de training van Fortuna Sittard. Technisch Directeur Sjoerd Ars gaf toe dat er ‘ontwikkelingen’ waren rond Semedo, waarmee duidelijk werd dat Semedo Fortuna wellicht gaat verlaten.

Vandaag duiken er berichten op in de Griekse media die stellen dat Semedo op weg is naar het Griekse Heraklion, waar hij een medische keuring zal ondergaan. In Heraklion is de Griekse hoogsteklasser OFI Kreta gevestigd, dat hem van Fortuna zal huren tot juni 2020 (met een optie tot koop), als hij de medische keuring met goed gevolg doorstaat.

Semedo speelde twee seizoenen voor Fortuna Sittard. In zijn eerste seizoen in de eerste divisie produceerde hij vijftien doelpunten en vijftien assists, waarmee hij een belangrijke bijdrage leverde aan de promotie. Het afgelopen seizoen in de eredivisie verliep een stuk stroever met drie doelpunten en twee assists.

Bij OFI komt Semedo een oud Fortunees tegen in de persoon van Christopher Braun, die in de afgelopen winterstop overstapte van Fortuna naar OFI.

Bron: NovaSport