In de winterstop van afgelopen seizoen neemt Tijjani Noslin in Almere ietwat al te uitgebreid afscheid van het meegereisde Fortuna-publiek. Is een op handen zijnde transfer hiervan de reden?


Tijjani Noslin neemt afscheid van de meegereisde Fortuna-supporters

Het Italiaanse Hellas Verona FC heeft weliswaar serieuze interesse in de vleugelspeler, maar dan laat je Noslin toch niet meespelen? Maar dat is buiten de sympathieke Noslin gedacht, want hij wilt per sé spelen om met een mooie prestatie afscheid te nemen van club en fans waar zijn profcarrière begon.

En die begint in de zomer van 2021 als Fortuna Noslin overneemt van TOP Oss. ‘De Tovenaar van de Thorbeckelaan’ heeft zojuist aan amateurcontract bij de Brabanders getekend, maar stapt al gauw over naar de Westelijke Mijnstreek. Bij Fortuna tekent hij zijn eerste profcontract.

Spelen bij de Betaald Voetbalorganisatie is Noslin overigens niet volledig vreemd, want hij speelde al één seizoen voor de jeugd van FC Den Bosch en kwam twee seizoenen uit voor FC Twente O19. Tijdens het seizoen 20/21 speelt Noslin vijf duels voor DHSC (vanwege COVID-19 wordt de competitie stilgelegd) en weet daarin viermaal te scoren.

Tijdens Noslins eerste seizoen moet de aanvaller vooral wennen aan de overgang vanuit het amateurvoetbal via (heel even TOP Oss) naar de Eredivisie, maar tijdens het seizoen 22/23 is zijn rol groter.

Zo scoort Noslin Fortuna’s openingstreffer bij Sparta, scoort de beslissende treffer bij FC Groningen en breekt de rechterflank van SC Cambuur open waardoor Fortuna met drie punten in de bus terug naar de Westelijke Mijnstreek afreist.


Tijjani Noslin is beslissend bij FC Groningen

Tijd voor een verbeterd contract dus, dat Noslin tekent in de winterstop van het seizoen 22/23. Maar met blijft niet bij opslag, want Noslin verlengt zijn contract ook. Daardoor mag hij zich tot en met het seizoen 25/26 Fortunees noemen.

Het seizoen 23/24 kent een prima verloop voor Noslin. Hij heeft een vaste basisplaats veroverd waardoor zijn status is gestegen. Zozeer zelfs dat hij tijdens het thuisduel tegen Ajax een strafschop mag nemen. Hij mist weliswaar, maar Noslin blijft aan de weg timmeren.


Tijjani Noslin baalt na zijn misser tegen Ajax

In december doet de rechtsbuiten weer van zich spreken als hij Fortuna voorbij Vitesse helpt en het enige doelpunt van het thuisduel tegen RKC Waalwijk voor zijn rekening neemt.


Ploeggenoten bespringen Tijjani Noslin die Fortuna voorbij RKC Waalwijk heeft geschoten

Maar dan speelt Fortuna de uitwedstrijd tegen NEC. In het wedstrijdverslag lezen we het volgende: ‘

‘Halverwege de eerste helft worden de problemen ineens een pak groter. Aan de rechterkant dribbelt Tijjani Noslin zich voorbij Dirk Proper, maar heeft moeite de bal te controleren. Ondertussen ontzet Calvin Verdonk de bal, maar ook Tijjani Noslin probeert amechtig nog bij de bal te komen.

Hij raakt Verdonk daarbij boven zijn enkel en dat ziet er naar uit. Zeker als Van de Graaf het beeld nog 23 keer gaat terugkijken op het scherm langs de zijlijn. Hij trekt zijn gele kaart terug en toont Noslin een rode. Exit rechtsbuiten.’


Edwin van de Graaf is onverbiddelijk: Tijjani Noslin moet eraf

Noslin wordt vrijgesproken maar nadien alsnog geschorst. Maar hoe dan ook: hij heeft in Nijmegen voor het laatst een officieel duel voor Fortuna gespeeld. Hij warmt nog op in Almere, maar dat duel wordt uiteindelijk afgelast. Noslin vertrekt naar Hellas Verona FC.

Die overstap verteert Noslin prima, zoals hij ook de overstap van TOP Oss naar Fortuna goed verteerde. Noslin maakt indruk in de Serie A en wordt in verband gebracht met grotere clubs dan Hellas Verona FC.

Lazio Roma is de club die Noslin binnenhaalt en volgens SkySport Italia zo’n € 15 miljoen betaalt voor de aanvaller. Dat is een flink pak meer dan de Veronezen aan Fortuna hebben betaald en als Fortuna een doorverkooppercentage heeft bedongen, dan deelt het mee in de meeropbrengst.

Hoe dan ook, naast financieel gewin is dit ook goed voor Fortuna’s aanzien als club. Want spelers begrijpen dat je je prima kunt ontwikkelen bij Fortuna en de club als mooie springplank kan dienen naar een grotere club.

Maar datzelfde geldt voor clubs: haal je een speler bij Fortuna weg, dan weet je dat je geen kat in de zak koopt.

Bron: SkySport Italia / Lazio Roma