Na een busreis van bijna drie uur is iedereen klaar voor de tweede ontmoeting met Almere City FC binnen een paar dagen. Maar het winterweer dat ook Flevoland in de tang heeft en een haperende veldverwarming zorgen ervoor dat we onverrichter zaken weer terug naar huis kunnen… 


20 januari 2024

Afgelast

Almere City FC ? Fortuna Sittard ?

Doelpuntenmakers: -.
Opstelling: Koopmans; Pinto, Guth, Siovas, Dijks; Rosier, Ferati, Halilović; Noslin, Sierhuis, Córdoba.
Toeschouwers: -.
Scheidsrechter: Manschot.
Geel (Fortuna): -.
Rood (Fortuna): -.

Zaterdagnamiddag 17.30 uur. Buschauffeur Youssef laat zijn dubbeldekker optrekker vanuit een sneeuwtapijt dat her en der de Westelijke Mijnstreek bedekt. Hij wordt gevolgd door een collega-chauffeur die een tweede bus in beweging zet om ons af te zetten bij het Yanmar Stadion van Almere City FC.

De reis verloopt vlekkeloos; het tijdschema biedt zelfs nog ruimte om een tussenstop in te lassen. Als we aankomen bij Flevo-metropool Almere stuurt de plaatselijke Rijkswachter ons een woonwijk in. Dat wordt een flinke klus voor Youssef, want met dit winterweer zo’n kolos door een woonwijk manoeuvreren, ik geef het je te doen. Maar dat verloopt prima.

Ook het fouilleren verloopt kalm en vriendelijk. En dan zit iedereen er klaar voor.


Het uitvak is behoorlijk volgelopen

Het volle uitvak ziet dat Luuk Koopmans door de medische staf van zijn bloedneus wordt geholpen. Trainer Danny Buijs kiest vandaag voor Koopmans, waardoor Michael Verrips op de bank zit. De wedstrijden van afgelopen woensdag en vandaag gaan doorslaggevend zijn bij de keuze die Buijs moet maken voor wat betreft de doelman.


Luuk Koopmans warmt zich op

Nadat de warming-up is gedaan gaan de spelers terug naar binnen. En ineens komt kapitein Ivo Pinto met een handvol spelers van de thuisploeg het veld opgelopen. Pinto heeft zijn wedstrijdshirt al aan, maar draagt nog niet zijn aanvoerdersband. De klok geeft 20.59 aan, waardoor één ding duidelijk is: om 21.00 uur wordt niet afgetrapt. Hij loopt naar de hoek waar het uitvak zich bevindt en duidt plekken aan waar het veld onbespeelbaar is.


Groundsman Ivo Pinto weet voldoende

Ondertussen twittert de thuisploeg dat er een nieuwe veldkeuring aankomt. Dat is betrekkelijk laat, maar beter dit dan achteraf concluderen dat op dit veld nooit gespeeld had mogen worden. Lang worden we niet in spanning gehouden, want al gauw deelt de stadionspeaker de aanwezigen mee dat de wedstrijd is afgelast en we terug naar huis kunnen.


Duidelijke taal

Het veld bevat een strook van vijf à zes meter die bevroren is (en daardoor spekglad) waardoor voetballen met gelijke omstandigheden op alle delen van het veld onmogelijk is. Er zit niets anders op dan een streep zetten door de wedstrijd.

Het ongeloof dat zich meester maakt van het uitvak slaat al snel om in dankbaarheid richting spelers die allemaal uitgebreid het uitvak komen bedanken voor hun komst. Het is wat het is en invloed op de beslissing hebben we niet. Het meest vervelende is dat er geen weekenden meer vrij zijn, waardoor de wedstrijd midweeks zal worden ingehaald. Dat dit een aanslag is op de verlofkaart is klip en klaar.


Bedankt en houdoe

Het is balen voor iedereen die naar Almere is afgereisd, maar ook voor Tijjani Noslin. Hij vertrekt naar Hellas Verona FC, wilde afscheid nemen met een prachtprestatie en wordt die gelegenheid nu ontnomen. Maar de goedlachse Noslin laat zich niet klein krijgen en neemt uitgebreid afscheid van de fans.

Normaliter moet je spelers die het logo kussen niet al te serieus nemen, maar we kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat Noslin Fortuna en haar fans ongelofelijk dankbaar is voor de geboden kans zich te ontwikkelen tot een degelijke Eredivisie-speler. En hij heeft die kans met beide handen aangegrepen. Hij verlaat Sittard-Geleen in ieder geval door de grote poort!


Tijjani Noslin houdt van ‘zijn’ fans!

Na de plichtplegingen zoekt ook Noslin het warme kleedlokaal op en wij de dito bus. Doordat we alweer vroeg in de bus zitten zijn we live getuige van de bekerloting die ons koppelt aan FC Groningen. Away. Dat dit een aanslag is op de verlofkaart is klip en klaar.

Het is inmiddels alweer geruime tijd zondag als we de bus verlaten en zonder wedstrijd in de auto stappen, naar onze woonst. Binnenkort opnieuw naar Almere en het valt te hopen dat we dan weer aanwezig kunnen zijn…