Vorige week raakte bekend dat FC Groningen de koopoptie in het huurcontract van Fortunees Michael Verrips niet zou lichten. De afkoopsom was FC Groningen, dat komend seizoen naar alle waarschijnlijkheid in de eerste divisie uitkomt, waarschijnlijk te gortig.

FC Groningen maakte wel duidelijk dat het de doelman, die een contract heeft in Sittard tot de zomer van 2025, zou willen behouden. Volgens Voetbal International zouden FC Groningen en Fortuna Sittard onderhandelen over een verlenging van het huurcontract. Wellicht met een nieuwe koopoptie op het einde van het seizoen 23/24 (mocht FC Groningen dan promoveren naar de eredivisie).


Verrips is een van de weinige Fortunezen die in zijn carrière vaker tegen dan voor Fortuna speelde

Het lijkt wel duidelijk dat Verrips geen toekomst heeft in Sittard als eerste doelman zolang Ivor Pandur, die onlangs een contract tekende tot de zomer van 2027 bij Fortuna, in Sittard actief is.

Ook Yanick van Osch lijkt onderweg naar het Noorden, zo lezen we in de Leeuwarder Courant. De doelman die 61 eredivisieduels (plus vier bekerduels) het Sittardse doel verdedigde, is in gesprek met SC Cambuur, de ploeg van oud-Fortunacoach Sjors Ultee. Van Osch heeft een aflopend contract in Sittard.

Er was weliswaar een optie in zijn contract om zijn aflopende contract met een jaar te verlengen, maar die optie gold alleen als hij een minimaal aantal wedstrijden zou spelen. Van Osch speelde slechts drie duels dit seizoen, haalde dat minimum aantal niet, waardoor die optie verviel.


Aan Yanick bewaren we goede herinneringen

Van Osch kan dus transfervrij op zoek naar een nieuwe club. SC Cambuur, dat net als FC Groningen dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid zal degraderen, kan wel eens zijn volgende halte worden.

Mochten Verrips en Van Osch inderdaad komende zomer niet terugkeren in Sittard, dan heeft Fortuna nog twee doelmannen onder contract: Ivor Pandur en Tom Hendriks, die vorige maand een nieuw contract tekende. Fortuna zal er dus nog minimaal een keeper bij willen halen.

Bron: Voetbal International / Leeuwarder Courant