In de zomer van 2020 tekende Yanick van Osch een tweejarig contract bij Fortuna Sittard met een optie op een derde seizoen. De gewezen jeugdinternational kwam over van PSV.

Fortuna haalde Van Osch als reservekeeper achter Alexei Koșelev, maar de Moldaviër kon niet aanknopen bij het niveau dat hij een seizoen eerder etaleerde. Van Osch kreeg een kans en greep die met beide handen.


Van Osch in gelukkiger tijden

Van Osch was aan de start van het seizoen 2021/22 eerste keeper en Fortuna paste zijn contract aan, dat Fortuna tevens verlengde tot de zomer van 2023. Fortuna bedong ook een optie op het volgende seizoen, die Fortuna overigens slechts kon lichten als Van Osch in het seizoen 2022/23 een minimaal aantal duels zou spelen.

In de eerste helft van het seizoen 2021/22 kon Van Osch niet aanknopen bij het niveau dat hij haalde in het seizoen 2020/21. Fortuna haalde een concurrent in de persoon van Michael Verrips in de winterstop, waarna Van Osch een veel betere tweede seizoenshelft speelde.

In het huidige seizoen verspeelde Van Osch al snel zijn basisplek aan Ivor Pandur, die Fortuna huurt van Hellas Verona. Pandur blijkt een prima doelman, die Van Osch geen tweede kans heeft gegeven.


Pandur blijkt een sta-in-de-weg voor menige tegenstander, maar ook voor Van Osch

Omdat Van Osch dit seizoen weinig speelt, vervalt de optie in zijn contract en loopt het contract deze zomer af. Van Osch zal Fortuna dus verlaten.

Van Osch speelde tot dusverre 65 duels voor Fortuna Sittard (61 eredivisie- en 4 bekerduels).

Eerder vernamen we al dat Fortuna van zins is de koopoptie in het huurcontract van Ivor Pandur te lichten. Speler en club wil graag met elkaar verder. Fortuna zal die optie uiterlijk in mei moeten lichten.

Verder is Fortuna van zins het aflopende contract van derde keeper Tom Hendriks te verlengen. De twintigjarige doelman tekende in de zomer van 2021 zijn eerste profcontract. Hij zou nu kunnen bijtekenen tot de zomer van 2024 met een optie tot de zomer van 2025.


Fortuna ziet toekomst in Hendriks

We vermoeden wel dat Hendriks derde keeper blijft en Fortuna dus op zoek zal gaan naar een tweede keeper. Dat zal afhankelijk zijn van de situatie rond Michael Verrips. Fortuna verhuurt Verrips aan FC Groningen, dat een koopoptie heeft.


Is er nog toekomst voor Verrips in Sittard?

Verrips is eerste doelman bij FC Groningen, maar we kunnen ons voorstellen dat FC Groningen, die optie niet licht bij degradatie. Licht FC Groningen de optie niet, dan heeft Verrips een contract tot de zomer van 2025 bij Fortuna Sittard.

Bron: Dagblad De Limburger