In de zomer van 2021 tekent de dan 19-jarige Tom Hendriks een contract bij Fortuna Sittard. De doelman, die het grootste deel van de Fortuna Academy heeft doorlopen, mag zich tot de zomer van 2023 contractspeler van Fortuna noemen. Samen met Hendriks tekent ook Arian Kastrati een contract tot de zomer van 2023 in Sittard-Geleen.

Terwijl Kastrati een jaar later verkast naar SC Farense en uitkomt in het O23-elftal, dient Hendriks zijn contract bij Fortuna uit. Club en speler zijn dermate van elkaar gecharmeerd dat ze opnieuw een verbintenis aangaan.

Daardoor ligt Hendriks vast tot de zomer van 2024 met een optie voor één extra seizoen. Daarmee is Hendriks de enige Fortuna-doelman die over een contract beschikt voor komend seizoen. Afgelopen week raakte bekend dat Yanick van Osch uit zijn contract loopt. Hij gaat de club verlaten.


Vanaf het seizoen 23/24 juicht Yanick van Osch niet meer in Fortuna-shirt

Met betrekking tot Ivor Pandur is alleen bekend dat Fortuna hem wilt behouden voor de club, maar dan zal de koopoptie die onderdeel uitmaakt van zijn huurovereenkomst moeten worden gelicht.


Het is onduidelijk of Ivor Pandur in Sittard-Geleen blijft

Het ligt in de lijn der verwachting dat tenminste één nieuw gezicht Fortuna’s keepersgilde komt versterken. En van dat gilde maakt Hendriks komend seizoen in ieder geval deel uit.

Bron: Fortuna Sittard