Trainer Sjors Ultee kan vanmiddag in het thuisduel tegen FC Utrecht (aftrap: 16.30uur) geen beroep doen op Leroy George (nog steeds geblesseerd) en Piet Velthuizen (niet wedstrijdfit). Dat betekent dat Dimitris Emmanouilidis er wel weer bij is. Alexei Koselev is er vast ook nog steeds bij, omdat hij niet naar Japan kan reizen. Er is niemand uitgesloten van deelname aan het duel.

Tegenstander FC Utrecht staat voorlopig op plek zeven in de eredivisie, telt drie punten meer dan Fortuna Sittard en heeft nog een inhaalduel tegen Ajax te goed. De Domstedelingen wonnen de laatste drie uitduels, maar leiden ook soms ‘onverklaarbaar’ puntverlies, zoals thuis tegen FC Emmen. Die wisselvalligheid en een stroeve start van de competitie zijn waarschijnlijk de hoofdredenen waarom FC Utrecht dit seizoen beneden verwachting presteert.

Dat laatste kan niet gezegd worden van Fortuna Sittard. Fortuna presteert prima en staat keurig in de middenmoot. Fortuna kan zich zelfs nog kwalificeren voor de play-offs voor Europees voetbal. Een overwinning op een directe concurrent zou welkom zijn om die ambitie kracht bij te zetten. Alleen daar wringt de schoen een beetje, want Fortuna won dit seizoen pas eenmaal van een ploeg die momenteel hoger geclassificeerd staat: uit bij Heracles Almelo.

Voor Sjors Ultee, die deze week zijn contract verlengde, is er, na de overwinning in Venlo, weinig reden om het basiselftal om te gooien. We vermoeden dan ook dat hij vast zal houden aan de elf spelers die al weken spelen.

Dat betekent dat Yanick van Osch het doel zal verdedigen. Daarvoor een viermansverdediging, die van rechts naar links bestaat uit Mickaël TirpanMartin AnghaRoel JanssenGeorge Cox.

Op het middenveld spelen Tesfaldet Tekie en aanvoerder Ben Rienstra als controleurs. Zian Flemming zorgt vanaf het middenveld voor de aanvallende impulsen.

De voorhoede bestaat uit Lisandro Semedo op rechts; Mats Seuntjens op links en Sebastian Polter centraal in de aanval.

Oud-Fortunezen bij FC Utrecht? Nee, niemand.

Laatste thuisoverwinning tegen FC Utrecht? 21 April 2000. In een wedstrijd waarin niets meer op het spel stond, kwam Fortuna gemotiveerder aan de aftrap dan FC Utrecht. Via treffers van Marco Heering, Dennis Gerritsen en Matthew Amoah won Fortuna met 3-0. Dat is wel alweer ruim twintig jaar geleden. In de tussentijd speelde we wel slechts driemaal tegen FC Utrecht in competitieverband.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen FC Utrecht: G-G-V-W-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels: W-V-V-W-W

De KNVB heeft Bjorn Kuipers als scheidsrechter aangesteld. De man staat op plek negentien in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Slechts twee scheidsrechters staan lager. Daar worden we dus niet vrolijk van. VAR Serdar Gözübüyuk staat op plek dertien in de middenmoot.

Opstelling: Van Osch; Tirpan, Angha, Janssen, Cox; Tekie, Rienstra, Flemming; Semedo, Polter en Seuntjens

Supporters: De wedstrijd wordt—als gevolg van COVID19-verordeningen—gespeeld achter gesloten deuren. ESPN zendt het duel live uit.