Het leek erop dat Alexei Koşelev Fortuna zou verlaten na het duel tegen PSV op 7 maart. Hij zou dan naar Japan vertrekken om er een contract te tekenen bij de tweedeklasser Jubilo Iwata. Hij kon pas dan vertrekken omdat de Japanse regering tot 7 maart vanwege COVID de noodtoestand had uitgeroepen in grote delen van het land, waardoor niet-Japanners het land niet in kunnen.

De Japanse regering heeft die noodtoestand vervolgens verlengd tot zondag 21 maart, met als gevolg dat Koşelev nog steeds niet naar Japan is kunnen reizen. De Moldaviër staat dus nog steeds onder contract bij Fortuna Sittard en zat afgelopen weekend in Venlo ook op de bank.

De Japanse regering beslist morgen wat er zal gebeuren na zondag. Een verlenging van de noodtoestand is een optie, maar het is waarschijnlijker dat de noodtoestand wordt opgeheven.

In dat laatste geval kan Koşelev dan waarschijnlijk volgende week vertrekken, maar aanstaande zaterdag, als Fortuna thuis tegen FC Utrecht speelt, zal Koşelev er naar alle waarschijnlijkheid gewoon nog bij zijn.

Koşelev hoeft zich overigens komende week niet te melden in Moldavië voor interlandverplichtingen. Bondscoach Roberto Bordin heeft zes doelmannen in zijn voorselectie opgenomen; Koşelev zit er niet bij.

Bron: The Mainichi / FMF