Het nieuws hing al een aantal dagen in de lucht, maar nu is het ook officieel: Fortuna Sittard huurt Kristijan Bistrović van CSKA Moskou voor het restant van het seizoen.

Fortuna heeft ook een koopoptie opgenomen in het huurcontract. Kortom, mocht de 24-jarige middenvelder indruk maken in de tweede helft van de competitie, dan kan Fortuna hem voor een vastgestelde transfersom definitief overnemen van CSKA.

Met het vastleggen van de gewezen Kroatische jeugdinternational vervult Fortuna zijn belangrijkste ambitie in de winterse transferperiode: het vastleggen van een dynamische middenvelder.

Eerder trok Fortuna (1) Thomas Buitink (die op huurbasis overkwam van Vitesse met optie tot koop), (2) Stipe Radić (die transfervrij tekende in Sittard) en (3) Gianmarco Cangiano (die op huurbasis overkwam van FC Bologna met optie tot koop) al vast. Richie Musaba keerde voortijdig terug van een mislukte huurperiode bij TOP Oss.

Daar staat het vertrek van (1) Vasilios Sourlis (voortijdig einde huurcontract), (2) Cole Bassett (voortijdig einde huurcontract) en (3) Mats Seuntjens (transfervrij naar RKC Waalwijk) tegenover.

Bron: Fortuna Sittard