Gisteren raakte bekend dat Mats Seuntjens zijn komende zomer aflopende contract bij Fortuna SIttard niet zal uitdienen. Fortuna Sittard en Seuntjens ontbonden in goed overleg het contract. Niet veel later raakte ook de bestemming van Seuntjens bekend. Hij tekende een contract bij RKC Waalwijk tot de zomer van 2023, waar hij het seizoen 22/23 zal afmaken.

RKC Waalwijk betaalde dus geen transfersom aan Fortuna Sittard, maar zal ook geen transfersom kunnen bedingen op het einde van het seizoen als het contract van Seuntjens in Waalwijk afloopt.

Fortuna Sittard kan de opengevallen salarisruimte gebruiken in de zoektocht naar een aanvallende middenvelder, die beter rendeert dan Mats Seuntjens. Slaagt Fortuna erin om zo’n speler vast te leggen, dan komt Fortuna sterker uit de aanstaande transferperiode (3 – 31 januari). Fortuna speelt overigens voor 31 januari vijf competitieduels, dus zal vast haast willen maken met het invullen van deze vacature.

Mats Seuntjens speelde 79 duels voor Fortuna Sittard (75 eredivisie- en vier bekerduels), waarin hij zestienmaal scoorde (vijftienmaal in de eredivisie; eenmaal in het bekertoernooi). We wensen hem (en zijn broer) het beste.

Fortuna zal, vanwege het vertrek van Seuntjens, een nieuwe aanvoerder moeten aanwijzen. We vermoeden dat Julio Velázquez zal kiezen voor Burak Yilmaz, met George Cox als reserve-aanvoerder.

Bron: RKC Waalwijk