Vasilios Sourlis tekende begin juli een contract bij Fortuna Sittard. Hij kwam op huurbasis voor een seizoen over van de Griekse recordkampioen Olympiakos FC, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2024.

Het lag niet meteen in de verwachting dat de negentienjarige middenvelder een basisplek zou verwerven, want met Oğuzhan Özyakup, Mats Seuntjens, Deroy Duarte, Doğan Erdoğan, Arianit Ferati en Cole Bassett zat Fortuna ruim in de middenvelders. Sourlis ging de uitdaging desondanks aan.

Nu in de winterstop maakt Fortuna de balans op en moet constateren dat Sourlis nauwelijks gespeeld heeft. Twee invalbeurten van minder dan tien minuten in de eredivisie en een dik uur in de beker uit bij NEC zijn de enige momenten geweest waarop Sourlis de mogelijkheid kreeg zich te onderscheiden.

De Griekse jeugdinternational kwam voor de winterstop zelfs tot meer speeltijd bij Griekenland O19 (107 minuten) dan bij Fortuna Sittard (79 minuten) en dus is het wellicht niet vreemd dat Fortuna contact heeft opgenomen met Olympiakos om het huurcontract voortijdig te beëindigen. Gegeven het feit dat ook Olympiakos er weinig aan heeft als Sourlis niet speelt bij Fortuna, vermoeden we dat Olympiakos geneigd zal zijn akkoord te gaan.

Sourlis gaat alvast niet mee naar Turkije waar Fortuna komende week een trainingskamp belegt.

Bron: Dagblad De Limburger