Afgelopen zomer lichtte Fortuna de optie in het aflopende contract van Richie Musaba. Hij tekende een nieuwe verbintenis tot de zomer van 2023 met een nieuwe optie op nog twee seizoenen.

Fortuna verhuurde hem onmiddellijk aan eerstedivisionist TOP Oss tot de zomer van 2023. In Oss moet Musaba dus aantonen dat Fortuna de nieuwe optie in zijn contract moet lichten.

Voor de winterstop heeft Musaba weinig indruk kunnen maken in Oss, want hij deed slechts mee in vier van de zeventien competitieduels.

Zijn trainer bij TOP Oss, Kristof Aelbrecht (assistent-trainer bij Fortuna onder Kevin Hofland) kreeg onlangs zijn ontslag, maar bij TOP Oss verwachten ze niet dat Musaba meer speeltijd zal krijgen onder de nog aan te stellen opvolger. Ze laten Musaba voortijdig terugkeren naar Fortuna Sittard.

Dat betekent dat Musaba voorlopig opnieuw aansluit bij Fortuna Sittard. Alhoewel Fortuna nog op zoek is naar een aanvallende middenvelder, vermoeden we dat Fortuna van de winterse transferperiode gebruik zal trachten te maken om Musaba opnieuw te verhuren aan een club, zodat de 22-jarige middenvelder aan spelen toekomt.

In afwachting daarvan traint Musaba weer in Buchten mee met de Fortuna-selectie.

Bron: Dagblad De Limburger