Na het vertrek van Cole Bassett, wiens huurcontract voortijdig eindigde, en Mats Seuntjens, die tussentijds vertrok naar RKC Waalwijk, was Fortuna Sittard op zoek naar versterking op de positie van aanvallende middenvelder.

Fortuna heeft als antwoord Thomas Buitink aangetrokken. De 22-jarige voormalige jeugdinternational komt op huurbasis over van Vitesse, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2025.

Echter, zowel onder trainer Thomas Letsch als onder zijn opvolger Philip Cocu, komt Buitink nauwelijks aan bod en dus mocht Buitink uitkijken naar een alternatief.

Buitink is bezig aan zijn zesde eredivisieseizoen, waarin hij in totaal 88 eredivisiewedstrijden speelde voor Vitesse, maar slechts 23 als basisspeler.

Vitesse verhuurde Buitink in het seizoen 2020/21 aan PEC Zwolle. Naar verluidt was Fortuna ook toen geïnteresseerd in Buitink, maar koos hij voor PEC. In Zwolle dwong hij wel een basisplek af, speelde er negen eredivisie duels in de basis, totdat een blessure een einde maakte aan zijn seizoen.

Fortuna is nu dus wel succesvol en huurt Buitink voor het restant van de competitie met een optie tot koop.

Bron: VI