Zoals verwacht gaat Cole Bassett Fortuna Sittard verlaten. Bassett kwam aan de start van het seizoen over op huurbasis van het Amerikaanse Colorado Rapids, dat hem voordien verhuurde aan Feyenoord.

De aanvallende middenvelder slaagde er onder Julio Velázquez niet in een onmisbare schakel op het middenveld te worden. Hij speelde weliswaar elf duels voor Fortuna Sittard (tien competitieduels en een bekerduel), maar meestentijds als invaller.

De 21-jarige Amerikaan keert nu in principe terug naar Colorado Rapids, waar hij nog een contract heeft tot het einde van het kalenderjaar 2024.

Ondanks het feit dat Bassett dit seizoen al voor twee clubs uitkwam (Feyenoord en Fortuna Sittard), mag hij wel uitkomen voor Colorado Rapids, omdat de Amerikaanse competitie niet synchroon loopt aan de Nederlandse.

Fortuna zal vast op zoek gaan naar een opvolger voor Bassett (alhoewel hij dus geen basisspeler was), mocht de technische leiding en trainer Julio Velázquez van mening zijn dat versterking op de positie van aanvallende middenvelder bijdraagt aan het voetballende vermogen van de ploeg.

De afgelopen weken hebben we gezien, dat daar nog een wereld te winnen valt.

We wensen Cole veel succes in zijn verdere loopbaan.

Bron: Dagblad De Limburger