Kristijan Bistrović kwam afgelopen winter op huurbasis over van CSKA Moskou. De Kroatische middenvelder bleek een versterking van Fortuna’s middenveld. Een langer verblijf in Sittard leek dan ook logisch, want Fortuna liet een koopoptie in het huurcontract opnemen.

Het probleem, zo lezen we in Dagblad De Limburger, is dat Fortuna vanwege de sancties tegen Rusland vanwege de inval in Oekraïne, die optie deze zomer niet mag lichten. Een speler huren valt blijkbaar buiten de sancties en dus onderzoekt Fortuna of het Bistrović nog een seizoen kan huren van CSKA.

Het probleem bij die constructie is dat het contract van Bistrović in Moskou afloopt in de zomer van 2024. Speelt hij komend seizoen de pannen van het dak in Sittard, dan kan hij gratis overstappen naar een andere club.


Bistrović in actie in Utrecht, waar hij zou scoren

Nog een jaar verhuren is dus niet aantrekkelijk voor CSKA. Bovendien wil Bistrović niet gratis vertrekken bij de club die veel voor hem betekend heeft. Hij staat er al vijf jaar onder contract.

Een mogelijke oplossing is dat Bistrović zijn contract bij CSKA verlengt met een jaar om vervolgens opnieuw op huurbasis naar Fortuna Sittard te komen met een nieuwe koopoptie.

Kristijan Bistrović en Fortuna Sittard willen in iedere geval graag samen verder. Waar een wil is, zal ook wel een weg zijn.

Bron: Dagblad De Limburger