Twee weken geleden meldde Stipe Radić zich in Sittard als proefspeler. Fortuna zoekt een extra centrale verdediger, vanwege de blessuregevoeligheid van Dimitris Siovas.

De 22-jarige Kroaat kwam vorig seizoen uit voor K. Beerschot AV, maar sinds de degradatie van Purple White betwisten club en speler de rechtsgeldigheid van een clausule in het spelerscontract, die Radić het recht zou geven Beerschot transfervrij te verlaten. Gevolg: Radić zit al sinds de zomer zonder club, omdat Beerschot naar verluidt geïnteresseerde clubs kopschuw maakte, door juridische stappen in het vooruitzicht te stellen.

Fortuna denkt dat het zo’n vaart niet zal lopen en nodigde Radić uit voor een proefstage. Hij ging mee op trainingskamp in Turkije, waar hij meespeelde in de oefenduels tegen Adana Demirspor (halve finale Titanic cup) en tegen Livingston FC (finale Titanic cup). Daar wist hij de technische staf te overtuigen en dus startten club en speler contractonderhandelingen.

Die onderhandelingen zijn nu succesvol afgerond, want Radić tekent een contract tot de zomer van 2024 bij Fortuna Sittard met een optie op nog een seizoen. Hij zal speelgerechtigd zijn als Fortuna de competitie op 7 januari hervat thuis tegen Go Ahead Eagles.

Bron: Fortuna Sittard