1. Minder afhankelijkheid van externe investeerders

Je wil met je eigen begroting de lopende exploitatie kunnen draaien en de plussen maken met de verkoop van spelers.

FO: Heeft meerderheidsaandeelhouder Işıtan Gün nog plannen om zijn aandelen (of een deel ervan) te verkopen?

IP: “Işıtan is extreem verbonden met de club. Ik heb veel contact met hem. Fortuna Sittard gaat hem na aan het hart. Als hij de parkeergarage inrijdt, is hij trots op wat we als club in de afgelopen jaren hebben neergezet.

Maar als er in de toekomst (want dit speelt nu niet) een partij komt die een bod op de aandelen doet dat goed voor hem en goed voor de club is (beide voorwaarden zijn belangrijk voor Işıtan), kan ik me voorstellen dat hij daarop ingaat.

Uiteindelijk is het toch belangrijk voor een club als Fortuna Sittard om een financieel krachtige partij achter je te hebben staan, zodat je niet alleen aangewezen bent op je eigen begroting. Er zit namelijk een maximum aan wat we als club aan inkomsten kunnen genereren.”

Op basis van je sportieve prestaties kun je iets stijgen of zakken op de TV-geldranglijst, maar dat is het dan ook. Er zit een maximum aan je ticketinkomsten. De commerciële inkomsten zijn nu opgelopen tot vijf miljoen euro. Dus je kunt je budget redelijk voorspellen.

Kijk je naar andere clubs aan de rechterkant, dan kunnen die ongeveer hetzelfde genereren. Dus is het bijzonder knap dat we al aan het zevende aansluitende eredivisieseizoen bezig zijn. Dat kunnen slechts zes clubs zeggen (Ajax, AZ, Feyenoord, SC Heerenveen, PSV en FC Utrecht).

Met de promotie van FC Groningen, NAC en Willem II zijn er drie clubs bijgekomen met vergelijkbare mogelijkheden. Dus makkelijk wordt het niet. Dan is het best handig een kapitaalkrachtige persoon of partij achter je te hebben staan, die iets extra’s kan doen voor je.

Kijkend naar het huidige seizoen, lijkt het erop dat de transitie van afhankelijkheid naar onafhankelijkheid van externe investeerders verder vorm heeft gekregen. De uitgaven aan Fortuna Vrouwen zijn gevoelig verlaagd en ook enkele spelers met contracten uit de ‘dure’ periode hebben de club verlaten (bijvoorbeeld Dimitris Siovas, Michael Verrips, Oğuzhan Özyakup en Iñigo Córdoba).

FO: Is het transitieproces naar onafhankelijkheid voltooid? Kortom, is je begroting in het seizoen 2024/25 onafhankelijk van externe investeerders en sluitend?

IP: “Nee, onafhankelijk van externe investeerders is de begroting niet, want ook dit seizoen werken we met een garantstelling. Beide grootaandeelhouders (Principion en Işıtan Gün) staan garant voor eventuele tekorten. Met die garantstelling is de begroting wel sluitend.

Je wil de plussen maken met de verkoop van spelers. Die plussen gaan voorlopig naar het aanzuiveren van het negatieve eigen vermogen; niet naar het aantrekken van spelers (transfersommen betalen).

FO: Wanneer denk je het negatieve eigen vermogen te hebben omgebogen? Américo Branco liet onlangs optekenen dat zelfs als we 20 miljoen euro zouden ontvangen voor Rodrigo Guth, dat er dan nog geen cent beschikbaar zou zijn voor het aantrekken van spelers. We nemen aan dat dat een overdrijving was?

IP: “Dat was inderdaad een overdrijving. Américo bedoelde dat op dit moment een jaarlijkse verbetering van het eigen vermogen prioriteit heeft. Als we normale transfersommen krijgen, kunnen we een positief resultaat boeken, waardoor we ons eigen vermogen kunnen verbeteren. Daar kiezen we nu voor en dus zullen we die transferopbrengsten nu niet gebruiken om te investeren in de selectie.

Maar als wij inderdaad 20 miljoen euro binnen zouden halen via een uitgaande transfer (wat niet reëel is), dan zijn de problemen omtrent ons eigen vermogen verleden tijd en zouden we inderdaad een gedeelte van die transfersom kunnen herinvesteren in de selectie.

Door naar de inkomstenkant.

Vorig jaar vertelde je dat de commerciële opbrengsten zijn gegroeid van 1,7 miljoen euro in het seizoen 2018/19 naar 4,5 miljoen euro in het seizoen 2023/24. Een belangrijke component zal je hoofdsponsor BetCity zijn. Die ga je op het einde van het seizoen verliezen. Er zullen heel wat clubs op zoek moeten naar een nieuwe (hoofd)sponsor, want veel clubs worden gesponsord door vergelijkbare bedrijven.

FO: Wat is je strategie bij het zoeken naar een nieuwe hoofdsponsor?

IP: “We weten natuurlijk al een tijd dat dit eraan zit te komen. Dus we zijn ons al sinds eind vorig seizoen aan het oriënteren op een nieuwe hoofdsponsor. We hebben al enkele parijen benaderd om te zien of zij dat gat kunnen invullen. Dat proces is nog niet afgerond, maar we zijn wel met partijen in gesprek, die in ieder geval niet op voorhand nee hebben gezegd.

We oriënteren ons heel breed. Het kan een bedrijf worden dat actief is in de regio, maar ook een nationaal opererend bedrijf.

Wat wel duidelijk is, is dat die partijen niet het bedrag op tafel gaan leggen dat BetCity betaalt. Het wordt dus een uitdaging voor ons, om dat verlies aan inkomsten elders in de commerciële inkomsten goed te maken. Volgend seizoen ben ik dan ook tevreden als onze totale commerciële inkomsten gelijk blijven.

Het sponsorenbestand is in diezelfde periode gestegen van circa 150 naar 275 vorig seizoen.

FO: Is dat verder gestegen en zie je daar nog kansen voor verdere groei of lopen we tegen de grenzen aan van de regio?

IP: “Ons sponsorbestand is opnieuw gestegen, naar circa 300. Onze commerciële inkomsten zijn dientengevolge ook gestegen van 1,7 miljoen euro in eerste seizoen, naar 4,5 miljoen euro vorig seizoen, naar 5 miljoen euro in het huidige seizoen.

Maar het is duidelijk dat ons voornaamste groeipotentieel op de hoofdtribune zit. Nu is een lege stoel op de hoofdtribune tijdens een wedstrijd niet noodzakelijkerwijs een niet-betaalde stoel (sommige sponsoren vullen niet elk duel al hun stoelen), maar er is zeker nog ruimte.

“Daar waar andere, vergelijkbare, clubs elke stoel op de hoofdtribune hebben verkocht en zelfs wachtlijsten hebben, hebben wij nog ruimte beschikbaar. Die ruimte gaan we niet in een seizoen vullen, maar we werken er hard aan.

We hebben drie mensen op de commerciële afdeling, die er druk mee bezig zijn, maar het is een proces dat tijd nodig heeft.

FO: Soms bekruipt ons het gevoel dat bedrijven in andere regio’s het als vanzelfsprekend beschouwen zich aan te sluiten bij het netwerk dat de plaatselijke profclub biedt, terwijl bedrijven in onze regio wat meer aarzelen om die stap te zetten.

IP: “Wij bieden leuke wedstrijden, het is gastvrij en het is veilig bij Fortuna. We hebben de faciliteiten prima op orde. We hebben een mega-bedrijvennetwerk, waarmee je zaken kunt doen en we organiseren interessante events.

Dus buiten dat het leuk is om klanten mee te nemen naar een avond Fortuna, kun je hier als bedrijf ook uitstekend netwerken voor je eigen bedrijf en daar je zakelijke voordeel mee doen.

Dat blijkt ook wel uit het feit dat we weinig sponsoren verliezen. Zodra we een sponsor over de streep hebben getrokken, vinden ze het geweldig en blijven ze. Dus inderdaad vanzelfsprekend is sponsoring hier nog niet. Aan ons de taak daar nog harder aan te werken.

FO: Denk je dat de regio groot genoeg is om de hoofdtribune te vullen?

IP: “Ik denk dat onze regio groot genoeg is. Ik denk dat onze geografische markt strekt tot Meerssen in het zuiden, tot Brunssum in het zuid-oosten en tot en met Weert in het noorden. Dat is een groot gebied dat we nog niet helemaal uitgekamd hebben. Onze commerciële afdeling heeft nog voldoende bedrijfsafspraken lopen.

Tuurlijk, onze markt is niet zo groot als Rotterdam of Amsterdam, maar ik denk dat wij een voldoende groot afzetgebied hebben, met voldoende bedrijven, waardoor we nog voldoende potentie hebben om te groeien.

De Disney-groep heeft de strijd om de uitzendrechten van de eredivisie gewonnen. Die nieuwe situatie gaat komend seizoen in.

FO: Heb je al een overzicht van wat dat financieel voor Fortuna Sittard gaat betekenen (als Fortuna niet degradeert)? Komt er een nieuwe verdeelsleutel?

IP: “De oude TV-deal eindigt na het seizoen 2024/25 en leverde per seizoen circa 80 miljoen euro op; de nieuwe deal levert 120 miljoen euro op en als de eredivisie succesvol is in het verkopen van de uitzendrechten in het buitenland kan dat bedrag tot 135 miljoen euro oplopen. De verdeelsleutel verandert niet. Dus dan heb je het al gauw over een stijging van 50% aan TV-gelden.

De nieuwe eigenaar van de TV-rechten betaalt ook een ‘sign-up fee’ van circa 25 miljoen euro. De helft van dat bedrag is dit seizoen al uitgekeerd aan de clubs, zodat de overgang tussen de oude en de nieuwe deal gelijkmatiger wordt.

“Het betekent dat Fortuna dit seizoen bijna 3,7 miljoen euro TV-geld ontvangt. Dat is al bijna een miljoen euro meer dan vorig seizoen en volgend seizoen loopt dat verder op, gesteld dat we onze positie op de TV-geldranglijst behouden en ons handhaven in de eredivisie.

Maar goed, elke club in de eredivisie gaat erop vooruit, dus dit gaat de lonen in de eredivisie opdrijven en de clubs worden daar niet beter van.

IP: “Exact, en dat is ook de reden waarom besloten is, dit seizoen een tussenfase in te bouwen, zodat dat geleidelijker gaat.

Maar het versterkt wel Fortuna’s concurrentiepositie ten opzichte van buitenlandse clubs (tenzij ook in die landen de TV-deals beter worden).

IP: “Salarissen voor niet-EU spelers zijn voor ons niet meer te betalen, dus we moeten ons sowieso richten op EU-spelers. De eredivisie is de zesde competitie van Europa, dus de eredivisie staat bij spelers best wel hoog aangeschreven, maar tegelijkertijd zien veel spelers de eredivisie als een platform om zich verder te ontwikkelen richting een top-vijf competitie.

Fortuna heeft de laatste jaren ook laten zien dat we dat platform kunnen zijn. Denk aan Mark Diemers, Amadou Ciss, Zian Flemming, Tijjani Noslin en Ivor Pandur. Bij ons krijg je als jonge speler dus een kans en kun je een vervolgstap maken. Dat maakt ons een aantrekkelijke club.

Vorig seizoen hebben technisch manager Américo Branco en trainer Danny Buijs aangetoond dat minder bestedingsruimte niet noodzakelijkerwijs minder sportieve prestaties betekent.

FO: Hoe kijk je terug op hun prestaties in het afgelopen seizoen?

IP: “We hebben een uitstekend seizoen gedraaid. We zijn tiende geëindigd. Van de zeventien thuiswedstrijden, zijn we er slechts een kansloos geweest (tegen FC Twente). Die andere zestien duels waren we meer dan competitief en zag je ook dat we, met de steun van publiek, iets extra’s konden brengen.

Ten opzichte van het seizoen ervoor met Julio Velázquez, merkte je ook dat de sfeer en de band met het publiek sterk zijn verbeterd. Dat merkte je ook aan de bezoekersaantallen die verder zijn gestegen. Américo Branco (en vergeet ook Ogan Tarhan niet) heeft een uitstekend netwerk en heeft, inderdaad met een lager budget, een heel goed elftal neergezet dat ook in balans was.

Ik denk ook dat Danny Buijs een fantastisch seizoen heeft gedraaid als trainer, die zowel rond als buiten het veld een uithangbord is voor Fortuna Sittard.

Alles wat hier in het seizoen 2022/23 fout ging, ging goed in het seizoen 2023/24.

Inderdaad, Danny Buijs vindt het ook belangrijk dat de club zich blijft ontwikkelen. Zo gaf hij, toen hij binnenkwam, aan dat hij vond dat Fortuna het weliswaar fantastisch had gedaan met een laag budget, maar als de club een stap wilde maken, dat er dan bijvoorbeeld een fitnessruimte moest komen in het stadion.”

“Hij had liever een speler minder of een andere, goedkopere, speler, als de club dat vrijkomende budget besteedde aan het realiseren van een fitnessruimte. Dus we hebben twee gyms gemaakt in het stadion. Je ziet nu ook dat spelers er veel gebruik van maken.

Dit seizoen hebben we een voedingsdeskundige van ‘Visma-Lease-a-Bike’ erbij gehaald, zodat we nog een extra stap maken op het gebied van voeding, die nu aangepast is aan de (verwachte) zwaarte van een training.

Dus is het hartstikke mooi dat iemand als Danny Buijs met zijn ervaring als speler en trainer hier komt werken. Kijk, ik zit hier al zes jaar en dat geldt voor meer mensen in de organisatie. Dan kan het geen kwaad als hier iemand met een frisse blik binnenkomt en wijst op zaken die beter kunnen. Niet vergeten dat andere clubs zich ook ontwikkelen, dus als wij stilstaan worden we ingehaald.

De lat ligt ook ontzettend hoog bij Danny Buijs en sterker nog, ongeacht de dag van de week, die lat ligt elke dag hoger dan de vorige. Dat vind ik fantastische eigenschappen.

De transferperiode is zojuist gesloten.

FO: Gedurende de slotfase van de transferwindow gaf Américo Branco in een interview aan op zoek te zijn naar een spits. Die is er uiteindelijk niet gekomen. Wat is daar de reden van?

IP: “We hebben inderdaad gekeken wat mogelijk is. Alleen op dit moment heb je te maken met de blessures van Alessio da Cruz en Kaj Sierhuis. Je kunt nu wel een spits halen, maar dan haal je hem voor september tot januari. Da Cruz komt tegen de winterstop terug; Sierhuis na de winterstop en wat ga je dan met die spits doen?

We hebben twee fantastische spitsen, maar hebben de pech dat ze beiden geblesseerd zijn. Ga je dan je laatste budget besteden aan een extra spits, of haal je een extra middenvelder om meer creativiteit en balans op het middenveld te krijgen. We hebben gekozen voor het laatste.

FO: Denk je dat we sportief sterker zijn dan vorig seizoen?

IP: “Ik denk dat we een iets smallere selectie hebben. De kern is wel gelijkwaardig aan die van het vorige seizoen, maar de groep die daarachter zit, zit wat verder van de kern dan het vorige seizoen. Daar zitten ook spelers tussen, die we gehaald hebben voor de langere termijn.”

“Denk aan Jasper Dahlhaus, Luka Tunjic, Ryan Fosso en Makan Aïko. Die laatste twee moeten er nu al staan, terwijl je die eigenlijk langzamer zou willen brengen, maar die twee hebben al een aardige indruk gemaakt in de voorbereiding en tijdens de eerste competitieduels.

Maar ik denk dat we er sportief niet op achteruit zijn gegaan.

Of zit het verschil in het feit dat vorig seizoen niemand geblesseerd was en je nu Kaj Sierhuis en Alessio da Cruz mist, terwijl die wel op de loonlijst staan. Zet een fitte Da Cruz en een fitte Sierhuis bij dit elftal en je bent klaar.

IP: “Het is inderdaad een forse aderlating, dat je beide spitsen geblesseerd zijn, waardoor je nu al noodgedwongen Makan Aïko in de spits moet zetten, terwijl je die liever rustig aan de linkerkant brengt.”

“Dus uiteraard hebben we nagedacht over het aantrekken van een spits, maar een spits die er meteen staat, ga je niet vinden voor een appel en een ei. Ga je zo’n spits halen, terwijl je weet dat je hem maar nodig hebt voor vier maanden?

En dan duikt ineens de naam van Vito van Crooij op na het sluiten van de transferperiode.

IP: “Daar is geen sprake van.

FO: Is het dan de zaakwaarnemer die zoiets de wereld in helpt, om de prijs op te drijven?

IP: “Dat zou zomaar kunnen. Er is geen enkele zaakwaarnemer die bij contractonderhandelingen zal zeggen, dat geen enkele andere club geïnteresseerd is en dat ze blij zijn dat ze bij jouw club mogen tekenen.

FO: Zo ging dat ook met Julian Baas, toch?

IP: “Met Baas hebben we inderdaad gesproken, maar we kregen op enig moment de indruk dat zijn keuze niet op Fortuna ging vallen. Dat mag natuurlijk, maar toen hebben we de onderhandelingen gestopt. Je moet hier echt naartoe willen komen, anders moet je niet komen. Dus hebben we meteen dezelfde dag doorgeschakeld en Ryan Fosso gehaald. Dat is ook een kwaliteit van Américo Branco, hij heeft meteen een vervanger klaar staan.

Zowel Branco als Buijs (plus de gehele technische staf) hebben een aflopend contract bij Fortuna in de zomer van 2025. Je hebt bij beiden al geprobeerd te komen tot contractverlenging. Dat is nog niet gelukt. Buijs geeft in VI aan dat hij als voorwaarde wil kunnen bouwen in plaats van repareren.

FO: Denk je dat je dat perspectief kunt bieden naar komend seizoen toe?

IP: “Ja, dat denk ik wel. We hebben de afgelopen seizoenen toegewerkt naar een situatie waarin de inkomsten en uitgaven beter op elkaar aansluiten. We weten heel goed met welk budget we komend seizoen kunnen werken als we in de eredivisie blijven. Ik vind dat een heel mooi spelersbudget voor een eredivisieclub.

Als we op termijn (als het negatieve eigen vermogen is weggewerkt) ook weer transfersommen kunnen betalen bij het aantrekken van spelers, maken we een volgende stap. Nu moet je je beperken tot spelers die uit hun contract lopen, waarbij je je altijd moet afvragen waarom ze eigenlijk zonder contract zitten.

Als je een potje hebt waaruit je een transfersom kunt betalen voor een speler, kun je spelers uit een ander segment halen. We hebben behoorlijk wat waarde op het veld staan, dus we hopen dat we die volgende stap snel kunnen maken. Wellicht kunnen we komende winter of de volgende zomer een of meerdere mooie uitgaande transfers doen en dan is misschien het moment al aangebroken dat we daar een gedeelte van kunnen herinvesteren.

We betrekken Danny Buijs volledig in de situatie van de club, wat wel en wat niet mogelijk is. Hij heeft hier veel vrijheid. Hij kan hier meedenken bij het aandragen/aantrekken van spelers. Hij werkt prima samen met Américo Branco.”

“Dus dan moet je je toch afvragen of het gras groener is bij een andere club? Je werkt hier prettig samen met de technisch directeur, algemeen directeur, de staf, de fans, het kantoorpersoneel. Voeg er het perspectief aan toe dat er bij Fortuna is, dan heb ik er vertrouwen in dat we eruit kunnen komen.

Wanneer wil je duidelijkheid hebben?

IP: “Ik vind het belangrijk om duidelijkheid te hebben voor de winterstop. Na de winterstop kan een trainer met andere clubs gaan spreken. Dat leidt toch tot onzekerheid. Spelers vragen zich ook af of een trainer er het volgende seizoen nog is. Ik denk dat dat toch invloed gaat hebben op de prestaties. Dat wil ik voor zijn.

Wil je eerst duidelijkheid hebben over Branco of eerst over Buijs?

IP: “Ik denk dat die gesprekken parallel gaan lopen. Ik ga samen met Américo Branco met Danny Buijs  praten over zijn contract en parallel ook met Branco praten over zijn contract. Maar er zit momenteel geen druk op die gesprekken.

De rest van de technische staf heeft ook een aflopend contract.

IP: “Dat is heel normaal. Ik wil een situatie voorkomen waarin je een nieuwe trainer aanstelt, die zijn eigen staf meeneemt, terwijl je nog assistenten hebt van de vorige trainer. Dat gebeurde ten tijde van de aanstelling van Julio Velázquez, waardoor we zomaar ineens negen assistenten onder contract hadden.”

“Bovendien, mocht Danny Buijs bijtekenen, dan moet hij ook kunnen bepalen of de huidige staf de juiste samenstelling heeft en zo nee, moet hij wijzigingen kunnen aanbrengen.

Natuurlijk hebben wij ook een rol in de samenstelling van de technische staf, maar de trainer moet elke dag met die mensen werken, ik niet. Dus zijn stem is belangrijk.”

Je gaf vorig seizoen aan dat sponsoring van de stadionnaam weinig oplevert.

FO: Is dan na het overlijden van Willy Dullens een naamswijziging op handen?

IP: “Ik heb besloten de stadionnaam niet te koppelen aan een persoon. Dat is niet omdat ik de stadionnaam in de toekomst wil verkopen, maar omdat ik niet een persoon belangrijker wil maken dan een andere.

Willy Dullens heeft zonder twijfel enorm veel voor de club betekend, maar dat geldt natuurlijk ook voor bijvoorbeeld Sjra Philippen die ons dit jaar ook is ontvallen en er gaan ons in de toekomst nog meer iconen ontvallen. Dus ik wil ook geen tribune, zaal of skybox gaan vernoemen naar een individu. Fernando Ricksen vind ik echt een ander verhaal, maar dat is dan ook een uitzondering.

Iets anders. Vorig jaar september liet de Stadspartij Sittard-Geleen-Born weten zich sterk te willen maken voor een allesomvattende accommodatie voor Fortuna Sittard. Daar hebben we sindsdien niets meer over gehoord. Is er nog schot in die zaak?

IP: “De Academy traint nog steeds bij VV Sanderbout en wijkt in de weekenden uit naar beschikbare velden in de regio om de wedstrijden te spelen. De dames zijn wel verplaatst naar Buchten, waar we een prima omgeving hebben met drie goede velden. Idealiter willen we daar op termijn onze eigen accommodatie.

Sportpark Het Anker is al geruime tijd in onderhandeling met de gemeente over renovatie van het complex. Daar komen gesprekken over een eventuele fusie tussen de voetbalverenigingen vv Born en HBC’09 bij. Mocht dat leiden tot een fusieclub dan moet er ook een knoop worden doorgehakt over de accommodatie van die eventuele fusieclub.

In die gesprekken willen we graag meegenomen worden. Mocht die fusie er komen en de gemeente realiseert een nieuwe complex (of renoveert een bestaand complex), waar wij, in samenspraak met de nieuwe fusieclub, gebruik kunnen maken van drie grasvelden (zoals we nu hebben) en twee kunstgrasvelden, dan kunnen we al onze activiteiten (dames, heren en jeugd) samenbrengen.

Het zou natuurlijk geweldig zijn om een complex te hebben, waar we al onze activiteiten samen kunnen brengen. Het zou toch ook voor de stad mooi zijn als je een complex realiseert waar 160 jeugdspelers en dames en heren eredivisieclubs samenkomen?

Dat kan prima in Buchten, want dat werk momenteel goed. Niemand vindt het erg om te pendelen tussen het stadion en Buchten. Hier in het stadion begint de dag met ontbijt voor de spelers, dan bereiden ze zich voor op de training en na de training schuiven ze hier in het stadion aan voor lunch. Dan doen ze nog een krachttraining in het stadion of een bespreking. Dan hebben we nog een snack voor de spelers voordat ze naar huis gaan.

Maar goed, is de ontwikkeling van een allesomvattende accommodatie concreet op dit moment? Nee, dat is het niet en we kunnen het ook niet zelfstandig. Dat zou een investering vergen, die wij alleen niet kunnen dragen.

À propos, de gemeente. Hoe is de relatie met de gemeente?

IP: “Die relatie is goed. De burgemeester zet sterk in op veiligheid en dat hebben we goed onder controle.

Het niet-afgebouwde stadion blijft natuurlijk een dissonant. Het stadion is dit jaar 25 jaar oud. We hebben aan de binnenkant alles vervangen/vernieuwd, dus dat ziet er prima uit.

Maar aan de buitenkant vieren de varkensruggen hun 25-jarig jubileum….

IP: “Dat zijn jouw woorden, maar de buitenkant van het stadion ziet er inderdaad niet fraai uit. Maar goed, dat ligt niet bij ons, dat ligt bij de projectontwikkelaar en de gemeente. Ik weet niet wat daar de laatste stand van zaken is, maar ik heb niet de illusie dat hier morgen iets aan gaat gebeuren.

Het is wel jammer, ook dat je bijvoorbeeld niet eens een beveiligde fietsenstalling hebt voor de supporters. Supporters moeten hun fietsen maar ergens neergooien op wedstrijddagen. Dat zou je toch moeten kunnen regelen.

 

Vrijdag volgt deel III.

 


Interview: Deel I | Deel II | Deel III