Naar schatting 350 aanwezigen met een geel/groen hart woonden woensdagavond de presentatie van de plannen van de Stichting Trots op Fortuna (TOF) bij. Hiermee kan de presentatie van TOF een groot succes genoemd worden.


Supporters, sponsoren, oud-spelers en vrijwilligers van de club kwamen woensdagavond in het bomvolle spelershome van Fortuna Sittard bij elkaar om kennis te nemen van de plannen van TOF. Een kort verslag van deze bijeenkomst.


Vol verwachting klopt het hart van de 350 aanwezigen!

Clubicoon Frans Körver heette de grote groep aanwezigen welkom en hield een betoog over de prachtige tijden die de club gekend heeft. “Europa-cup wedstrijden tegen Everton, spelen tegen Ajax voor 20.000 man in de Baandert, twee bekerfinales…hoezo wij hebben geen bestaansrecht?! Supporters, sponsoren en spelers vieren samen feest in de Sittardse en Geleense café’s. Er is maar één manier waarop dat terug kan komen: de neuzen vanaf vandaag in dezelfde richting en er samen vol voor gaan!”


Frans Körver nam het woord

Wil Meijers, initiatiefnemer van TOF en tevens met zijn bedrijf BeeOne sponsor van Fortuna Sittard, presenteerde de doelstellingen van TOF. “TOF ontvouwt de komende maanden een drietal initiatieven die, indien voldoende gesteund, de redding van Fortuna Sittard kunnen betekenen. Ik zeg kunnen, omdat er ook een aantal factoren zijn die de redding kunnen dwarsbomen. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de licentiecommissie van de KNVB, van wie nog steeds niet zeker is of men de licentie van Fortuna zal verlengen. Wij doen er echter alles aan om deze mensen voor te zijn!”


Ook de Beau Monde was aanwezig

Wil Meijers weet zich in zijn initiatief onder andere gesteund door collega-sponsoren Wil Helwig (Helwig Timmerfabrieken, Geleen) en John Veenstra (River Luchtbehandeling, Born) en door de supportersgroepen Help Fortuna, SV Nao Veure, FortunaHome, United Tifosi en Fortuna-Online.


Wil Meijers weet de hele zaal te boeien met zijn uitleg

TOF: het plan
In het plan dat woensdag werd gepresenteerd kunnen supporters door een maandelijkse donatie lid worden van de Stichting TOF. Hierbij wordt een basisbedrag van € 10,= gehanteerd voor supporters. Mensen die meer of minder willen geven, hebben hiertoe uiteraard de mogelijkheid.

TOF is een onafhankelijke Stichting met drie hoofddoelstellingen:
1) Revitaliseren Fortuna Sittard
2) Stimuleren jeugdopleiding
3) Behouden voetbalerfgoed

De inkomsten van TOF worden onder andere aangewend om het prestatieklimaat te verbeteren, het huishoudboekje op orde te brengen of de selectie te versterken. De komende weken worden ook de sponsoren en sympathisanten van de club benaderd om een bijdrage te leveren aan TOF.

TOF: onafhankelijk en veilig
Wil Meijers: “Wij willen nogmaals aangeven dat de Stichting TOF losstaat van de BVO Fortuna Sittard. Het bestuur van TOF, bestaande uit donateurs van minimaal € 50.000,= en een afvaardiging van de leden, bepaalt de besteding van de gelden. Daarnaast hebben we in de statuten laten opnemen dat,  indien Fortuna fuseert of failleert, de niet besteedde gelden terugvloeien naar de leden en de machtigingen worden gestopt.”

Reacties achteraf
Oud-speler en commercieel medewerker René Maessen: ”De laatste jaren was het moeilijk om alle Fortunezen aan tafel te krijgen met één en hetzelfde doel. Dat is de laatste weken én vanavond gelukt. We zijn iedereen die vanavond aanwezig was dan ook hartstikke dankbaar. Deze positieve PR is fantastisch voor zowel TOF als Fortuna Sittard. Na de supporters gaan we nu ook de sponsoren overtuigen van de potentie van TOF!”


Veel mensen gáán ervoor, net zoals Stichting TOF

Marc Verjans, bestuurslid supportersvereniging SV Nao Veure: “Een prima kick-off voor Trots op Fortuna. Het spelershome was echt nokvol en er stond gewoon een rij bij de tafel waar ingeschreven kon worden. Bovenal was er weer dat echte warme Fortuna-gevoel. Supporters, sponsoren, medewerkers, alle neuzen staan in dezelfde richting. Het familiegevoel waar al zoveel over gezegd is, was er weer. Ik ging met een heel goed gevoel naar huis, dit is het Fortuna waar we allemaal zo trots op zijn! Dit was inderdaad pas het begin van de acties. Er gaat meer komen. Deze club gaat niet verloren als we er allemaal samen achter gaan staan.”

Tom Janssen, commercieel medewerker Fortuna: “Na vanavond is het zaak deze goede start op korte termijn een vervolg te geven. De komende weken worden een aantal initiatieven rondom TOF verder uitgewerkt en gepresenteerd aan de verschillende bloedgroepen rondom Fortuna Sittard. Men is nog niet van TOF af!”

De opbrengst tot nog toe
Op donderdag tekende ook de technische staf van Fortuna Sittard de machtigingsformulieren. Zowel Roger Reijners, Fuat Usta als Roel Coumans zetten hun handtekening. Het tellen van de aanmeldingen van woensdag avond leverde op donderdag een tussenstand op € 152.322,= Een fantastisch resultaat tot op heden. Dit is echter nog maar het begin!

Michel Hennen