Fortuna Sittard zocht uitstel bij de licentiecommissie en kreeg uitstel tot 6 mei. Dat kan maar een ding betekenen: de RvC / TOF is goed bezig.


Een totaaloplossing heeft Fortuna gisteren bij de licentiecommissie van de KNVB niet kunnen voorleggen, maar gegeven de tijdsdruk en de omvang van de problemen was dat ook niet realistisch. De licentiecommissie deelde die mening. Wat Fortuna gisteren wel heeft gepresenteerd is een routemap naar een totaaloplossing die binnen afzienbare tijd afgelegd kan worden. Die routemap is blijkbaar realistisch en dus geloofwaardig, want de licentiecommissie heeft Fortuna meer bedenktijd gegeven, tot 6 mei om precies te zijn. Die tijd heeft de clubleiding nodig om ook de schuldenlast definitief weg te werken of onder controle te krijgen.

De Fortunaleiding – en blijkbaar ook de licentiecommissie – heeft er vertrouwen in dat dat gaat lukken voor 6 mei. Krijgen we na de wederopstanding van een zelfstandig Fortuna Sittard tijdens pasen nu de definitieve bevrijding rond 5 mei? We zullen het over twee weken weten.

Riccardo Welters