In een interview in Dagblad De Limburger laat Mats Seuntjens zijn gedachtes van de laatste maanden de vrije loop.

Na afloop van het vorige seizoen en ook aan de start van de voorbereiding op het huidige seizoen wilde Seuntjens Fortuna verlaten. Hij vond het perspectief op kwalitatief beter voetbal in het nieuwe seizoen te gering. Fortuna had zojuist de optie in zijn contract gelicht en dus lag een vertrek en een welkome transfersom voor Fortuna Sittard in het verschiet.

Vanwege twee redenen kwam die transfer er niet onmiddellijk. Fortuna verkocht Zian Flemming aan Millwall FC voor een mooi bedrag en hoefde dus niet per se nog een speler te verkopen, maar er was ook geen concrete interesse voor Seuntjens. Zonder interesse gebeurt er natuurlijk niets.

Ondertussen beseft Seuntjens ook dat het persepctief bij Fortuna Sittard veranderd is. Met het (vroegtijdig) aantrekken van spelers als Iñigo Córdoba, Rodrigo Guth en Burak Yilmaz en het behoud van Dimitris Siovas heeft Fortuna het fundament gelegd voor een kwalitatief beter seizoen. Geen garanties, maar het ziet er beter uit dan vorig seizoen rond deze tijd.

Seuntjens ziet het dus weer zitten bij Fortuna Sittard en vindt het mooi dat hij aanvoerder mag zijn. De slechte kwaliteit van de trainingsvelden blijft wel een pijnpunt. Hoe dan ook, de kans dat hij deze transferperiode nog vertrekt, acht hij klein.

De Limburger vergat een vraag te stellen: gaat hij zijn contract verlengen? Het contract van Seuntjens loopt komende zomer af. Technisch manager Sjoerd Ars gaf eerder aan dat hij open stond voor een verlenging. Zonder een verlenging loopt Seuntjens volgend jaar transfervrij uit zijn contract.

Bron: Dagblad De Limburger