Fortuna Sittard lichtte afgelopen zomer een optie in het destijds aflopende contract van Mats Seuntjens. Daarmee ligt de huidige aanvoerder van Fortuna Sittard vast tot de zomer van 2023.

Dat betekent dat Mats Seuntjens opnieuw een aflopend contract heeft bij Fortuna Sittard, maar ditmaal heeft Fortuna geen optie op verlenging die de club kan lichten.

Fortuna heeft aan de vooravond van de wintertransferperiode drie opties:

  1. Fortuna doet niets. In dat geval speelt Seuntjens het restant van het seizoen bij Fortuna Sittard en kan hij afloop van het seizoen transfervrij overstappen naar een nieuwe club.
  2. Fortuna stuurt aan op een tussentijds vertrek. Mocht zich een club melden en Seuntjens heeft interesse, dan vertrekt Seuntjens al in januari, maar bedingt Fortuna wel nog een transfersom.
  3. Fortuna stuurt aan op tussentijdse contractverlenging. Mocht Seuntjens daar interesse in hebben en club en speler komen tot een vergelijk, dan speelt hij ook na de zomer voor Fortuna Sittard.

Technisch manager Sjoerd Ars meldt aan Dagblad De Limburger dat hij met Seuntjens spreekt over deze opties, maar het is te vroeg voor conclusies.

Bron: Dagblad De Limburger