Fortuna Sittard lichtte eerder dit jaar de optie in het aflopende contract van Mats Seuntjens, waardoor hij tot de zomer van 2023 vastligt in Sittard. Toch was de kans dat Seuntjens ook daadwerkelijk zou uitkomen voor Fortuna Sittard in het seizoen 22/23 klein. Het lag meer voor de hand dat de aanvaller een stap naar het buitenland zou maken, waarvoor Fortuna Sittard dan een transfersom zou opstrijken.

In het voorjaar veranderde de situatie echter, vanwege de gezondheidsproblemen van zijn broer Ralf Seuntjens. Mats Seuntjens wil vanwege die problemen in Nederland blijven en dus is een langer verblijf in Sittard waarschijnlijker geworden. Iets waarschijnlijker, want Seuntjens kan natuurlijk altijd nog een stap in de eredivisie maken.

Fortuna zou een nieuwe optie (verlenging tot de zomer van 2024) willen toevoegen aan het in de zomer aan 2023 aflopende contract, om Seuntjens te bewegen in Sittard te blijven. Mats Seuntjens speelde in totaal 66 wedstrijden voor Fortuna Sittard, waarin hij zestienmaal scoorde. Wordt vast vervolgd.

Bron: Dagblad De Limburger