Vandaag heeft Fortuna Sittard bekendgemaakt de opties te hebben gelicht van drie spelers waarvan de contracten aflopen. De uiterste datum waarop dit diende te gebeuren was 30 april. Hierdoor blijven Mike van Beijnen, Mats Seuntjens en Tom Hendriks contractueel nog één seizoen aan de club verbonden.

Doelman Tom Hendriks tekent in de zomer van 2021 een contract dat hem voor één jaar aan Fortuna verbindt. Dat contract is nu dus met één seizoen verlengd. Dat geldt ook voor het contract van Van Beijnen.

Twee seizoenen geleden kwam Van Beijnen over van het Turkse Gençlerbirliği SK. Van Beijnen kwam in Turkije nauwelijks aan de bak, maar komt dat in Sittard-Geleen evenmin. Na anderhalf seizoen met amper speeltijd verhuurt Fortuna Van Beijnen aan FC Den Bosch.

Ook de optie in het contract van Mats Seuntjens is gelicht. De aanvaller die samen met Van Beijnen twee seizoenen geleden vanuit Gençlerbirliği SK naar Fortuna verkaste blijft daardoor ook tot en met de zomer van 2023 aan Fortuna verbonden.

Dat zowel Van Beijnen alsmede Seuntjens nog één seizoen onder contract blijven staan is niet verrassend, aangezien beide spelers door hetzelfde management worden vertegenwoordigd. Overigens is het in het geval van Seuntjens allerminst zeker dat hij ook daadwerkelijk in Sittard-Geleen speelt. In de zomerstop rolde al een concreet bod op Seuntjens uit Fortuna’s fax op Transfer Deadline Day, maar de club veegde dat bod destijds resoluut van tafel.

Loopt het contract van een speler af, dan loopt hij gratis de deur uit. Heeft een speler nog een contract en wil hij vertrekken, dan kan Fortuna een transfersom bedingen.

Bron: Fortuna Sittard