Mats Seuntjens tekende aan de start van het seizoen 20/21 een tweejarig contract met een optie op een derde. In de eerste twee seizoenen scoorde Seuntjens vijftien treffers en gaf hij tien assists in 63 eredivisieduels.

Fortuna lichtte de optie in het contract op een derde seizoen, benoemde Seuntjens tot aanvoerder, maar de Bredaënaar kon in het lopende eredivisieseizoen niet aanknopen bij zijn prestaties in de vorige twee. In twaalf eredivisieduels scoorde hij nog niet en leverde hij een assist.

Technisch manager Sjoers Ars sprak deze winterstop met Mats Seuntjens over de toekomst en beide partijen hebben nu besloten dat het beter is het contract dat in de zomer van 2023 afloopt per onmiddellijk te verbreken.

Mats Seuntjens verlaat Fortuna Sittard dus per direct en kan transfervrij overstappen naar een andere club.

Het feit dat Fortuna Seuntjens transfervrij laat vertrekken, kunnen we niet los zien van de geringe belangstelling die er was voor Seuntjens afgelopen zomer. We vermoeden dat daar geen veranderingen in is gekomen in de winterstop.

Door het vertrek van Seuntjens valt er een salarispost weg, die Fortuna kan gebruiken om een nieuwe speler aan te trekken. Fortuna gaf eerder al aan op zoek te zijn naar een nieuwe aanvallende middenvelder. Fortuna heeft nu ook de salarisruimte om die positie in te vullen.

We wensen Seuntjens veel succes bij een nieuwe werkgever.

Bron: Fortuna Sittard