Eind maart Fotuna Sittard bekend dat de aflopende contracten van Lisandro SemedoMartin Angha en Tesfaldet Tekie formeel opgezegd worden. Daarnaast lopen de contracten van Paul GladonAndreas SamarisDimitrios Siovas en Joshua Wehking af. Voor hen geldt de formele opzegtermijn niet omdat het hun eerste arbeidsovereenkomst betreft.

Maar na het seizoen maakt de club bekend met vier spelers om de tafel te willen gaan zittenPaul GladonMartin AnghaRichie Musaba en Tesfaldet Tekie.

Maar na het onderhoud met Tekie komen speler en club tot het inzicht dat verdergaan geen zin heeft: Tekie vertrekt.

Intussen is duidelijk dat Marin Angha eveneens vertrekt uit Sittard-Geleen. Club en speler zaten om de tafel om te onderhandelen over een nieuwe verbintenis, maar ze zijn er niet uitgekomen. En zo komt een einde aan het dienstverband van de 28-jarige Zwitser.

Martin Angha tekent in de zomer van 2019 een tweejarig contract bij Fortuna met een optie voor een derde seizoen. In zijn tweede seizoen wordt Angha een onbetwiste basisspeler. Fortuna licht daarop de optie op een derde seizoen en ook tijdens Angha’s derde seizoen verovert hij een basisplaats. Maar daaraan komt nu een einde: Angha gaat op zoek naar een andere club.

Angha speelde 79 Eredivisie- en zes bekerduels voor Fortuna Sittard.

Bron: Dagblad de Limburger