Bijgekomen van de zinderende slotdag van het seizoen 21/22 is Fortuna Sittard alweer volop bezig met het seizoen 22/23. Dat is hard nodig, want er vertrekken de nodige spelers. Zo maakt de club eind maart bekend dat de aflopende contracten van Lisandro Semedo, Martin Angha en Tesfaldet Tekie formeel opgezegd worden. Daarnaast lopen de contracten van Paul Gladon, Andreas Samaris, Dimitrios Siovas en Joshua Wehking af. Voor hen geldt de formele opzegtermijn niet omdat het hun eerste arbeidsovereenkomst betreft.

Maar na het seizoen maakt de club bekend met vier spelers om de tafel te willen gaan zitten: Paul Gladon, Martin Angha, Richie Musaba en Tesfaldet Tekie. De club heeft in ieder geval om tafel gezeten met Tekie, maar beide partijen zijn tot de conclusie gekomen dat een verdere samenwerking geen zin heeft. Er is geen 100% vertrouwen (dus twijfel) en bij twijfel: niet doen. Dat betekent dat Tekie vertrekt uit Sittard-Geleen.


Grote opluchting bij Tesfaldet Tekie: ‘Eredivisie, Sittard is erbij!’  

De 24-jarige middenvelder tekent in de zomer van 2019 een tweejarig contract bij Fortuna met een optie voor een derde seizoen. Tekie is in zijn eerste twee seizoenen hoofdzakelijk basisspeler, dus is het niet verrassend dat Fortuna de optie op een derde seizoen licht.


Tesfaldet Tekie zoals we hem kennen: een stylist met de bal aan de voet

In het zojuist afgelopen seizoen raakt Tekie die basisplek kwijt en dus lijkt een afscheid aanstaande. In de laatste weken van de competitie knokt Tekie zich terug in de basis en toont zich belangrijk in Fortuna’s sportieve redding. Tekie speelde tachtig Eredivisie- en zes bekerduels voor Fortuna en daar blijft het bij.

Bron: Dagblad de Limburger