De kruitdampen van het seizoen 21/22 zijn nog maar net neergedaald, maar Fortuna kijkt alweer vooruit naar het nieuwe seizoen. Technisch manager Sjoerd Ars is vanzins contractbesprekingen te beginnen met vier Fortunaspelers met aflopende contracten: Richie Musaba, Martin Angha, Paul Gladon en Tesfaldet Tekie.

Musaba tekende in de zomer van 2020 een tweejarig contract met een optie op een derde seizoen. In zijn eerste seizoen speelde Musaba op huurbasis bij FC Dordrecht. In het huidige seizoen speelde Musaba zeven eredivisie- en twee bekerduels voor Fortuna. Fortuna lichtte de optie in Musaba’s contract niet, maar wil wel in gesprek over een nieuw contract met de 21-jarige middenvelder.

Martin Angha tekende in de zomer van 2019 een tweejarig contract bij Fortuna met een optie voor een derde seizoen. In zijn tweede seizoen werd Angha een onbetwiste basisspeler. Fortuna lichtte vorig seizoen de optie op een derde seizoen en ook in het afgelopen seizoen was Angha onbetwist centraal achterin. Angha speelde totdusverre 79 eredivisie- en zes bekerduels voor Fortuna Sittard. Fortuna wil verder met de 28-jarige Zwitser.

Paul Gladon tekende in januari 2022 een contract voor een half jaar bij Fortuna Sittard. De spits speelde zich al snel in de basis. Verrassend, want hij trainde al een half jaar niet meer bij een club. Gladon speelde elf eredivisieduels voor Fortuna, waarin hij driemaal scoorde. Fortuna Sittard wil verder met de 30-jarige spits.

Tesfaldet Tekie tekende in de zomer van 2019 een tweejarig contract bij Fortuna met een optie voor een derde seizoen. Tekie is in zijn eerste twee seizoenen meestentijds basisspeler, dus is het niet verrassend dat Fortuna de optie op een derde seizoen licht. In het zojuist afgelopen seizoen raakt Tekie die basisplek kwijt en dus lijkt een afscheid aanstaande. In de laatste weken herwon Tekie zijn basisplek en toonde zich belangrijk in Fortuna’s sportieve redding. Tekie speelde tachtig eredivisie- en zes bekerduels voor Fortuna. Fortuna wil nu toch weer verder met de 24-jarige middenvelder.

Fortuna zou ook nog graag aan tafel met Andreas Samaris en Dimitrios Siovas, maar het lijkt er niet op dat dat tweetal oren heeft naar een nieuw contract bij Fortuna Sittard.

Bron: Dagblad de Limburger