De afgelopen weken is Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee aan het zoeken naar de juiste bezetting van zijn middenveld. Voor wat betreft het verdedigende stuk lijkt Fortuna een aantal opties te hebben (Richie Musaba, Deroy Duarte, Doğan Erdoğan), maar het aanvallende deel van het middenveld is een punt van aandacht.

Afgelopen oefenduel speelde de Vasilios Sourlis op de plek die Zian Flemming heeft achtergelaten en werd aan de rust vervangen door Arianit Ferati. Toch denkt Fortuna minimaal nog één middenvelder nodig te hebben en heeft haar oog laten vallen op Cole Bassett.

De 20-jarige middenvelder staat onder contract bij Feyenoord, maar komt daar nauwelijks aan spelen toe. Feyenoord gunt hem meer speelminuten en een verhuur aan Fortuna is voor iedereen een goede oplossing.

Bassett speelde in de Verenigde Staten voor Colorado Rapids en speelt sinds de winterstop van het seizoen 21/22 in Nederland. Feyenoord heeft hem destijds gehuurd voor een anderhalf seizoen, maar wel een koopoptie afgedwongen. Na een half jaar Rotterdam-Zuid lijkt het erop dat hij het restant van zijn huurperiode in Sittard-Geleen gaat doorbrengen.

Bron: Feyenoord / Voetbal International