Tijdens de transferperiode gonst het bij elke club van de geruchten. Speler A komt niet, speler B staat op een lijstje, speler C wilt vertrekken, maar er lijkt één constante te zijn tijdens de windows van de laatste jaren: Fabrizio Romano.

De 28-jarige Italiaan is een autoriteit op het gebied van transfers en weet vaak van de hoed en de rand. Alles wat Romano tweet, nemen zijn 9,9 miljoen volgers op Twitter voor waar aan. Mogen we er dan vanuit gaan dat als Romano twittert over Fortuna, dat er zeker een kern van waarheid in zijn bericht schuilt? Hoogstwaarschijnlijk wel.

Volgens Romano heeft Fortuna overeenstemming bereikt met Serie A-club Atalanta Bergamo over de overgang van centrale verdediger Rodrigo Guth.

De 21-jarige Braziliaan van Duitse komaf speelt in de jeugdreeksen van de Lombardiërs, maar komt te kort voor het eerste elftal. Daarom laat hij zich tijdens het seizoen 20/21 verhuren aan Delfino Pescara 1936 en speelt een groot deel van de wedstrijden als basisspeler mee.

Maar de Serie B is toch wat anders dan de Serie A en dat merkt Guth afgelopen seizoen. Om toch aan voldoende speelminuten te komen verhuurt Atalanta hem tijdens de winterstop aan NEC Nijmegen.

De Nijmegenaren zijn dermate tevreden over Guth dat ze hem opnieuw willen huren, maar daar wilt Atalanta niet aan. Zij willen alleen verkopen. Vanaf komend seizoen mogen clubs namelijk maximaal acht spelers verhuren, hetgeen betekent dat Atalanta nog 55 spelers van de hand moet doen. En daar is Guth er één van.

En het heeft er alle schijn van dat het gaat lukken om Guth van de hand te doen, want Fortuna heeft zich in Noord-Italië gemeld. Naar verluidt gaat het om een transfersom van € 1.000.000 die onder bepaalde condities verder kan oplopen.

Fortuna is er veel aan gelegen op korte termijn spelers aan te trekken, zodat zij kunnen deelnemen aan het trainingskamp in Zeeland, waaraan de club morgen begint.

Bron: Fabrizio Romano Twitter / Voetbalprimeur