Begin juli tekent Ivor Pandur een huurcontract tot het einde van het seizoen, dat hem bindt aan Fortuna Sittard. Fortuna heeft Michael Verrips op huurbasis laten vertrekken naar FC Groningen en zoekt een vervanger, die eerste keeper Yanick van Osch van concurrentie moet voorzien.

Inderdaad, Sjors Ultee geeft de voorkeur op doel aan Van Osch; de 22-jarige Kroatische jeugdinternational moet afwachten. Niet lang overigens, want de positie van Van Osch wankelt na drie duels waarin Fortuna tien treffers incasseert. Bovendien moet ook Ultee het veld ruimen.

Interim-trainer Dominik Vergoossen geeft in zijn eerste duel de voorkeur aan Ivor Pandur, die daarmee zijn debuut in de eredivisie mag maken.


Ivor na afloop van zijn debuut in Heerenveen

Pandur heeft er ondertussen vijf duels opzitten, waarin hij de technische staf heeft kunnen overtuigen. Niet alleen Dominik Vergoossen maar ook de opvolger van Sjors Ultee: Julio Velázquez.

Dagblad De Limburger interviewde Ivor Pandur en vroeg hem naar zijn ambities. Fortuna heeft namelijk een optie opgenomen in het huurcontract met huurbaas Hellas Verona, waardoor Fortuna Pandur kan overnemen van de Veronezen voor een vastgelegde transfersom.

Hoopt Pandur dat Fortuna die optie licht? Ja, dat hoopt hij. Hij heeft het prima naar zijn zin binnen en buiten het veld en zou dus graag definitief overstappen naar Fortuna Sittard.

We vermoeden dat Fortuna ook wel verder wil met Pandur. De vraag is wil Fortuna de vastgelegde transfersom betalen. Volgens Pandur komt die niet in de buurt van de twee miljoen euro die Hellas Verona betaalde aan HNK Rijeka, de ploeg waar het allemaal begon voor Pandur.

Bron: Dagblad De Limburger