Na het thuisduel tegen NEC Nijmegen zit de competitie erop voor Fortuna Sittard. Tijd om vakantie te gaan vieren zodat het seizoen 23/24 gestart kan worden met volle batterijen. Dat geldt voorlopig niet voor doelman Ivor Pandur. Want de Kroatische sluitpost is door bondscoach Dragan Skočić opgenomen in de voorselectie van Kroatië O21, dat in juni gaat deelnemen aan de EK eindronde.

Tijdens die eindronde, die wordt gespeeld in Georgië en Roemenië, is Kroatië ingedeeld in Groep B en neemt het daarin op tegen haar leeftijdgenoten uit Spanje, Roemenië en Oekraïne.

Tijdens het afgelopen seizoen werd Pandur al eerder opgeroepen door de toenmalige bondscoach Igor Bišćan. Maar omdat Bišćan trainer is geworden van Dinamo Zagreb, moest de Kroatische voetbalbond op zoek naar een opvolger en vond die in de persoon van Skočić. De trainerswissel heeft op Pandur geen invloed gehad, aangezien hij ook nu weer wordt geselecteerd.


Ivor Pandur klemt de bal tijdens het duel met NEC Nijmegen

De selectie van Skočić betreft een voorlopige selectie. Op 4 juni maakt Skočić zijn definitieve selectie bekend. In de tussentijd gaat hij kijken wie wel en niet klaar in voor het EK, aangezien niet alle spelers afgelopen seizoen even veel hebben gespeeld.


Tijdens het seizoen 22/23 verovert Ivor Pandur de harten van veel supporters

Voor Pandur geldt dat niet, aangezien hij vaste basisspeler was in het elftal van Fortuna-trainer Julio Velázquez. Daarnaast nemen teams doorgaans drie doelmannen mee naar een eindronde. Omdat Skočić maar drie doelmannen heeft geselecteerd lijkt Pandur zeker van een selectie.

Kroatië O21 strijdt in Georgië en Roemenië niet alleen voor het Europees Kampioenschap; het kan er ook kwalificatie afdwingen voor de Olympische Spelen die in 2024 in Parijs worden georganiseerd.

Bron: Hrvatski nogometni savez (1) / Hrvatski nogometni savez (2)