Na het vertrek van Mike van Beijnen (naar FC Emmen, maar hij is daar al weer weg) en het vertrek van Ximo Navarro (naar Deportivo La Coruña), was Fortuna op zoek naar een doubleur van aanvoerder Ivo Pinto.

Fortuna meldde zich voor Denzell Hall, maar de Feyenoorder koos in extremis voor SC Heerenveen en dus moest Fortuna de bakens verzetten.

Fortuna is nu uitgekomen bij Nathan Markelo. De drievoudig international van Curaçao en gewezen jeugdinternational voor Nederland zag zijn contract bij Excelsior niet verlengd worden en stapt dus transfervrij over naar Fortuna Sittard.

De 24-jarige rechtsback (die ook centraal achterin kan spelen) doorliep de jeugdopleiding van FC Volendam. Daar werd hij aan de start van het seizoen 2017/18 weggeplukt door Everton FC. In Engeland speelde hij vijftig duels voor Everton FC U23 om aan de start van het seizoen 2020/21 op huurbasis over te stappen naar FC Twente. Hij speelde 13 eredivisieduels bij FC Twente.

Het seizoen erna nam PSV Markelo over van Everton FC. De Eindhovenaren stalden Markelo bij Jong PSV in de eerste divisie, waar hij dertig duels speelde. Nog een seizoen later (vorig seizoen) stapte Markelo over naar Excelsior, waar hij veertien eredivisieduels speelde.

Nu dus bij Fortuna. In eerste instantie als back-up voor Ivo Pinto, maar als hij beter blijkt dan onze aanvoerder, dan zal hij vast spelen.

Markelo tekent een contract tot de zomer van 2024 met een optie op nog twee seizoenen.

Bron: Fortuna Sittard