Gisteren vond de eerste training van het seizoen plaats en dat is traditioneel de start van een hoop gespeculeer op de transfermarkt. En dat er een hoop staat te gebeuren in Sittard-Geleen is duidelijk, niet in de minste plaats vanwege het vertrek van een flink aantal spelers.

Één van de vertrokken spelers is Mike van Beijnen. De Brabander tekent in de zomer van 2020 een contract bij Fortuna Sittard als hij samen met Mats Seuntjens overkomt van Gençlerbirliği SK. Maar een succesverhaal wordt het voor Van Beijnen niet.

In zijn eerste seizoen komt Van Beijnen slechts viermaal tussen de lijnen en veel zicht op méér is er niet. Van Beijnen wordt tijdens het seizoen 21/22 verhuurd aan FC Den Bosch. Daar is hij voor de winterstop een basisspeler; erna niet meer.

Aan de start van het zojuist afgelopen seizoen keert Van Beijnen terug bij Fortuna, maar ook nu zijn de speelminuten dun gezaaid. Van Beijnen speelt slechts één competitieduel mee als invaller in het afgelopen seizoen. En dan dringt een vertrek zich op, ondanks zijn doorlopende contract.

En zijn transfervrije status heeft Van Beijnen nu verzilverd door over te stappen naar FC Emmen. Hij heeft zijn medische keuring al achter de rug en zal op korte termijn een contract tekenen.

Bron: Dagblad van het Noorden