Ximo Navarro tekende medio september een eenjarig contract bij Fortuna Sittard. Hij moest de inderhaast vertrokken Michaël Tirpan vervangen.

Fortuna kon Navarro contracteren na het sluiten van de zomerse transfermarkt, omdat de Andalusiër zonder club zat. Deportivo Alavés, de club waarvoor hij afgelopen seizoen uitkwam, had zijn contract niet verlengd.

Zijn toenmalige coach, Julio Velázquez, had weinig bedenktijd nodig toen Tirpan een vacature veroorzaakte. Hij haalde Navarro naar Sittard.

Fortuna en Navarro kwamen ook een optie voor een tweede seizoen overeen, die automatisch zou ingaan als Navarro een minimum aantal wedstrijden zou spelen.

Alhoewel club en speler nooit bekend maakten wat dat minimum aantal is, weet Dagblad De Limburger dat Navarro dat aantal niet gehaald heeft.


Navarro in actie thuis tegen Feyenoord

We kunnen in de voltooid tegenwoordige tijd spreken, want Navarro zal dit seizoen niet meer uitkomen voor Fortuna Sittard. Navarro liep afgelopen zondag een knieblessure op die hem voor de rest van het seizoen uitschakelt.

Hij speelde vijftien eredivisieduels voor Fortuna Sittard. Te weinig om de optie te activeren. Navarro is ondertussen al vertrokken naar Spanje om daar te revalideren.

Bron: Dagblad De Limburger