Deze week zijn diverse spelers over de aarde uitgevlogen om uit te komen voor vertegenwoordigende elftallen. Één van die spelers is Nathan Markelo. Hij komt uit voor Curaçao. Samen met zijn teamgenoten nam hij het in het kader van de CONCACAF Nations League op tegen het nationale elftal van Trinidad & Tobago. Op het eerste gezicht een haalbare kaart, want Curaçao neemt de 88e plek op de FIFA-ranking in, terwijl Trinidad & Tobago 14 plaatsen lager staat.

Bondscoach Dean Gorré ruimt een plekje in zijn basiselftal in voor Nathangelo Markelo (zoals hij op Curaçao heet) en ziet dat Curaçao de eerste helft domineert. De ‘Soca Warriors’ komen nauwelijks van de eigen helft af en mogen hun handjes dichtknijpen met een 0-0 ruststand.

Tijdens de tweede helft verandert het spelbeeld niet veel, totdat Angus Eve, de bondscoach van Trinidad & Tobago, gaat wisselen. In de slotfase passt Andre James (ingevallen voor Ross Russel Jr.) naar debutant Nathaniel James die Curaçao-doelman Trevor Doornbusch kansloos laat. En dat ene doelpunt blijkt na afloop het enige van de wedstrijd.

Voor Markelo zaak om zich snel te herpakken, want zondag wacht het uitduel tegen Martinique. Het is niet eenvoudig een inschatting te maken van de sterkte van ‘Les Matinino’, aangezien ze niet zijn aangesloten bij de FIFA.

Bron: Trinidad & Tobago Newsday / Trinidad & Tobago Loopnews