Afgelopen vrijdag ging Nathangelo Markelo met Curaçao met 1-0 onderuit bij Trinidad & Tobago. Het zorgde voor een valse noot bij de start van de CONCACAF Nations League. Vannacht konden de Curaçaoënaars zich revancheren bij Martinique. Tijdens het eerste duel van de kwalificatiereeks gingen de eilandbewoners met 3-0 onderuit bij Panama en moeten niet al te hoog worden ingeschat.

Voor een handjevol toeschouwers beginnen de Benedenwindse eilanders het beste aan de wedstrijd maar het schot van Jearl Margaritha gaat ver naast het doel van Martinique. Curaçao dringt gedurende de eerste helft flink aan, maar verder dan een schot van Kanji Gorré komen de bezoekers niet. Doelman Yannis Clementia weer zijn schot te pareren.

Tijdens de tweede helft wordt de doelman van ‘Les Matinino’ steeds meer de kans geboden te groeien in de wedstrijd. Het vertrouwen in een goede afloop neemt toe; zeker nadat Brighton Labeau Martinique naar 1-0 kopt.

Na een uur krijgt Mickaël Biron namens Martinique een gouden kans op een verdubbeling van de score, maar de strafschop wordt gepareerd door doelman Trevor Doornbusch. Na een kleine 70 minuten ontspoort het duel enigszins als Leandro Bacuna (Curaçao) en Daniel Hérelle (Martinique) van het veld worden gestuurd.

Niet veel later wordt Markelo, die in de eerste helft een gele kaart heeft ontvangen, gewisseld voor Justin Ogenia. In het restant van het duel gaat het elftal van bondscoach Dean Gorré op zoek naar de gelijkmaker, maar gescoord wordt er niet. Twee duels gespeeld en twee duels verloren. Dat zal anders moeten.

Half oktober krijgen Markelo en zijn teamgenoten nieuwe kansen. Dan staan twee thuisduels op het programma. Op 13 oktober staat het duel met Panama gepland en vier dagen later komt Trinidad & Tobago op bezoek.

Bron: CONCACAF