Begin deze week werd duidelijk dat Deroy Duarte in de aanstaande interlandperiode aan de slag mag bij Kaapverdië. Op woensdag kwam daar  O21-speler Leon Elshan nog bij die op pad mag met Luxemburg.

Daar blijft het niet bij, want ook Nathan Markelo en Marko Lazetić kunnen na het duel tegen Ajax hun koffers pakken.

Nathan Markelo komt uit voor Curaçao, dat start aan de groepsfase van de CONCACAF Nations League. Curaçao speelt zijn eerste twee duels op verplaatsing. Op 7 september meldt Curaçao zich aan de poorten van het Hasely Crawford Stadium in Port of Spain, waar Trinidad & Tobago de gastheer is. Op 10 september treedt Curaçao aan in Stade Pierre-Aliker in Forte-de-France, waar Martinique de tegenstander is. Ook oud-Fortunees Charlison Benschop is opgeroepen bij Curaçao.

Marko Lazetić is opgeroepen voor Servië 021, dat gaat beginnen aan de kwalificatie voor het EK dat in 2025 in Slowakije gespeeld wordt. Servië 021 start de kwalificatiecampagne met een thuisduel tegen Azerbeidzjan op dinsdag 12 september in het Sportski Centar in Stara Pazova. De concurrenten voor kwalificatie zullen Engeland en Oekraïne zijn. Ook Luxemburg maakt deel uit van de kwalificatiepoule. Wellicht komt Marko Lazetić dan Leon Elshan nog tegen.

Iedereen moet in principe terug zijn als Fortuna op 16 september de competitie hervat met een thuisduel tegen FC Volendam.

Bron: Fortuna Sittard