Deroy Duarte tekende aan de start van het seizoen 2021/22 een driejarig contract in Sittard. Hij kwam over van Sparta Rotterdam.

De verdedigende middenvelder was in zijn eerste seizoen een zekerheidje onder trainer Sjors Ultee, zat vorig seizoen meestentijds op de bank onder Julio Vélazquez en is dit seizoen opnieuw een vaste waarde onder Danny Buijs.

Niet verrassend dus dat Fortuna het aflopende contract van Duarte graag zou willen openbreken en verlengen. Echter, technisch manager Américo Branco laat in een interview met Dagblad De Limburger weten dat het daar niet naaruit ziet.


Duarte in actie tegen AZ

Voor de zomer hadden Fortuna en de zaakwaarnemer van Duarte een oriënterend gesprek. De salariseis die daar op tafel kwam, ligt buiten Fortuna’s mogelijkheden.

Een tussentijds vertrek in de winter was een optie, maar geen club wenste het bedrag op tafel te leggen dat Fortuna voor ogen had.

Het lijkt er dus op dat Duarte aan zijn laatste maanden bezig is bij Fortuna Sittard. Tot dusverre speelde hij 81 duels voor Fortuna Sittard (77x eredivisie en 4x beker), waarmee hij in de huidige selectie de meeste duels speelde voor Fortuna.

Hij scoorde driemaal in de eredivisie.

Bron: Dagblad De Limburger