Door de komst van nieuwe spelers verschuiven de verhoudingen binnen de selectie. Dat geldt ook voor de spitspositie. Paul Gladon scoorde in vrijwel alle oefenduels tot dusver, terwijl sinds donderdag Burak Yilmaz is gearriveerd. Dat maakt de situatie er voor Charlie Benschop er niet beter op. Hij dreigt enigszins weg te zakken in de hiërarchie.

Dat valt ook andere clubs op, zoals De Graafschap. ‘De Superboeren’ zijn op zoek naar een spits en hebben twee voorwaarden gesteld waaraan deze moet voldoen. Één: hij moet scoren en twee: hij moet transfervrij zijn.

De Graafschap onderzocht verschillende pistes, maar zou nu zijn uitgekomen bij Benschop. Naar verluidt heeft de club uit de Achterhoek zich bij Technisch Manager Sjoerd Ars gemeld om te kijken of ze Benschop uit zijn netelige situatie kunnen bevrijden. En dan worden ze ongetwijfeld geconfronteerd met voorwaarde drie: hij moet betaalbaar zijn.

Benschop komt in de winterstop van het seizoen 22/21 in de late avond van Transfer Deadline Day over vanuit SV Sandhausen en moet de opvolger worden van de bij aanvang van het seizoen vertrokken Sebastian Polter. Maar de dan 32-jarige aanvaller overtuigt zelden of nooit.


Charlie Benschop scoort een afgekeurd doelpunt

De aanvaller speelt tijdens het seizoen 21/22 13 duels en weet die doelpunt te scoren die allemaal worden afgekeurd, zoals in Leeuwarden tegen Cambuur.

In het verdere verloop van het seizoen gaat de voorkeur van trainer Sjors Ultee voornamelijk uit naar Paul Gladon, die ook tijdens de voorbereiding op het seizoen 22/23 aantoont doelpunten te kunnen scoren.

Bron: De Gelderlander / Dagblad de Limburger