Wat half juni begint als een wild gerucht op het Twitter-account van Buzz Spor is uitgedraaid op een dienstverband van vijf seizoenen voor de Turkse aanvaller Burak Yilmaz. Niemand kon ooit vermoeden dat de speler die successen vierde bij de nationale ploeg van Turkije, Champions League en over een rijkgevulde prijzenkast beschikt in Sittard-Geleen zou neerstrijken.

Buzz Spor heeft het bij het rechte eind

Technisch Manager van Fortuna Sittard Sjoerd Ars gaf het al aan: een speler als Yilmaz binnenhalen doe je niet op een donderdagochtend. Maar dat is wel een prima moment om hem te presenteren. Voor de talrijk opgekomen pers een mooi moment om te informeren naar Yilmaz’ beweegredenen. Je voor vijf jaar committeren aan een bescheiden club (vanuit Yilmaz’ oogpunt bezien) doe je niet zomaar.


Als Burak Yilmaz spreekt zwijgen zelfs Işıtan Gün en Atilla Aytekin even

Het heeft er alles mee te maken dat de inmiddels 37-jarige Yilmaz nog twee seizoenen actief hoopt te blijven als voetballer en zich daarna richt op een rol naast het veld. Hij weet nog niet of dat als trainer zal zijn of dat hij een kantoorfunctie ambieert. Natuurlijk, niet elke club geeft toe aan zo’n eisenpakket, maar het is hoogstwaarschijnlijk de enige manier om iemand met de status van Yilmaz aan je te binden.


Paul Gladon luistert vol bewondering naar zijn concurrent

Terwijl de selectie van Sjors Ultee al een halve voorbereiding in de benen heeft, moet het voor Yilmaz nog beginnen. Die achterstand haal je niet zomaar in waardoor Yilmaz in het midden laat of hij meteen al tegen Ajax debuteert of toch iets later in het seizoen. Na een slopend seizoen 21/22 was het belangrijk uitgerust aan het seizoen te beginnen en hij heeft goed naar zijn fysiotherapeut geluisterd.


De familie Yilmaz zal wel niet in Brunssum ‘op een flatje gaan zitten’

Tegelijkertijd met de presentatie van Yilmaz wordt ook duidelijk in wel thuistenue Fortuna komend seizoen zal voetballen. Niet geheel verrassend: geel overheerst, maar ook de kleuren groen en wit komen terug in het shirt.


De vaderlandse pers, gedwongen zich in de periferie te begeven

Hopelijk kan Yilmaz snel aansluiten bij de selectie en debuteert hij tijdens het oefenduel tegen FC Shakhtar Donetsk.

De komst van Yilmaz naar Fortuna is in ieder geval een leuke bijkomstigheid voor Tunahan Taşçı, Doğan Erdoğan en de kinderen van Ivo Pinto.

Bron: Fortuna Sittard / Dagblad de Limburger