Tijdens Transfer Deadline Day van het seizoen 21/22 wordt Charlison Benschop naar Sittard-Geleen gehaald. Fortuna zit met een spitsenprobleem na het vertrek van Sebastian Polter naar VfL Bochum en Benschop moet dat na een half seizoen oplossen.

Samen met de komst van Benschop laat Fortuna Paul Gladon op proef meetrainen. Uiteindelijk voegt Fortuna beide spitsen aan de selectie toe. Benschop komt over van SV Sandhausen en tekent een contract tot en met seizoen 22/23 terwijl de clubloze Gladon een contract tekent voor de rest van het seizoen.

Gedurende het seizoen krijgt Gladon meestal de voorkeur en scoort enkele belangrijke doelpunten. Als dan in de aanloop van het seizoen 22/23 Burak Yilmaz overkomt van Lille OSC lijken de dagen van Benschop geteld. Zeker ook omdat Gladon een nieuw contract tekent voor twee seizoenen en bijna elk oefenduel weet te scoren.


Charlie Benschop in actie tegen Heracles Almelo

Dat krijgen ook andere clubs in de gaten, waaronder één van zijn voormalige werkgevers: De Graafschap. De ‘Superboeren’ zijn op zoek naar een scorende, transfervrije spits en hebben Benschop in het vizier. Het duurt even, maar uiteindelijk komt er toch witte rook. De Graafschap neemt Benschop transfervrij over van Fortuna Sittard, dat een salarispost ziet wegvallen. Benschop tekent een contract voor het seizoen 22/23 in Doetinchem met een optie op nog een seizoen.

Zodoende verlaat de nu 32-jarige Benschop Fortuna alweer na amper een half jaar. In dat halve seizoen komt Benschop tot 13 optredens in de hoofdmacht, zonder één geldig doelpunt te scoren.

We wensen Benschop veel succes in Doetinchem.

Bron: De Graafschap