Vandaag sluit om 23.59 uur de transfermarkt. En wil je als club nog wat, dan moet je vandaag toeslaan. Voor Fortuna zaak om de puntjes op de i te zetten, aangezien de club nog zoekt naar een spits.

In de aanloop van de transferperiode geeft Technisch Manager Sjoerd Ars aan dat Fortuna zich op drie posities wilt versterken. Een centrale verdediger, aanvallende versterking op de vleugel en een spits.

Vooral dat laatste lijkt prioriteit nummer één te zijn. In de zomer was Fortuna’s kas leeg en moest de club bezuinigen. Kind van de rekening werd destijds Sebastian Polter. Hij drukt te zwaar op de begroting en werd uitgezwaaid naar het Duitse VfL Bochum.

Maar naarmate de competitie vordert blijkt hoe zeer het elftal van Sjors Ultee een aanspeelpunt ontbeert. Mats Seuntjens en Zian Flemming mogen het beurtelings proberen nadat Bassala Sambou al is gewogen en te licht is bevonden.

En nu, op de laatste avond voordat de transfermarkt sluit, heeft de club Charlison Benschop weten te strikken. De 32-jarige spits komt over van het Duitse SV Sandhausen en tekent in Sittard een contract tot de zomer van 2023.

Benschop debuteert in januari 2008 voor RKC in de met 7-2 gewonnen wedstrijd tegen Go Ahead Eagles en weet meteen te scoren. Dat doet hij in de twee daarop volgende seizoenen nog regelmatig waardoor hij in 2010 een transfer naar AZ verdient. Na twee jaar houdt hij ook Alkmaar voor gezien en trekt de grens over richting het Franse Stade Brest. Één seizoen later trekt hij ook de deur in Frankrijk achter zich dicht om zijn heil bij onze Oosterburen te zoeken. Fortuna Düsseldorf beleeft twee plezierige jaren aan de Curaçaoënaar. Het levert Benschop in 2015 een transfer naar Hannover 96 in de Bundesliga op.

In Hannover weet Charlison geen vaste basisplaats af te dwingen waarna hij zijn geluk gaat beproeven bij FC Ingolstadt. Ook dit hoofdstuk wordt helaas geen onverdeeld succes waarna De Graafschap Benschop in januari 2019 overhaalt om op huurbasis naar Doetinchem te komen. Zijn vijf doelpunten kunnen niet voorkomen dat De Graafschap degradeert. In de Keuken Kampioen Divisie heeft Charlison nog geen trek en FC Groningen biedt hem de kans om op het hoogste niveau actief te blijven. Na een redelijk halfjaar waarin hij drie keer scoort, haalt Charlison zijn paspoort weer uit de kast. De volgende bestemming luidt het Cypriotische Apollon Limassol. Na anderhalf jaar houdt Benschop het ook in Cyprus weer voor gezien. Dan maar terug naar Duitsland, op naar Sandhausen. Daar bivakkeert Charlison het afgelopen half jaar in de 2. Bundesliga. In dertien wedstrijden weet hij het net helaas niet te vinden.

Zijn prestaties in Duitsland gaan ook bij de bondscoach van Curaçao niet onopgemerkt voorbij. Het levert Benschop in de periode tussen oktober 2017 en juni 2021 tien caps op waarin hij drie keer scoort. Voor zijn werkgevers komt Benschop tot dusverre tot 83 treffers in ruim 350 wedstrijden.

Bron: Fortuna Sittard