Het is november van het afgelopen jaar als Fortuna Sittard aankondigt dat de Technische Directie wordt uitgebreid. Die bestond bij aanvang van het seizoen 22/23 uit Sjoerd Ars, Bo Breukers en Jesper van Aarnhem, maar de laatste twee verlieten die directie al gauw. En dus is het tijd voor aanvulling. Die wordt gevonden in Américo Branco. De 32-jarige Portugees was de afgelopen jaren actief in diverse technische functies bij SC Olhanense, Académica Coimbra en CD Tondela en mag zich nu in Sittard-Geleen gaan bewijzen.

In gesprek met het Italiaanse TuttoMercatoWeb laat hij zijn licht schijnen op drie ‘Italiaanse’ transfers. Vanuit het stadion van Chelsea FC wijdt hij allereerst uit over de situatie van Ivor Pandur. De Kroatische doelman wordt gehuurd van het Italiaanse Hellas Verona, maar in de huurovereenkomst is een clausule opgenomen dat Fortuna de doelman tegen een vastgesteld bedrag mag overnemen.

Fortuna is overtuigd van Pandurs kwaliteiten en is in onderhandeling om Pandur definitief over te nemen van de Veronezen. De kans op succes acht Branco ‘groot’.


Is Ivor Pandur weldra Fortunees?

Daarnaast laat Branco zich lovend uit over Rodrigo Guth. Guth kwam over van NEC Nijmegen dat hem huurde van Atalanta Bergamo. Guth zet zijn goede spel voort en is dit seizoen een betere speler geworden, aldus Branco.


Rodrigo Guth wordt steeds beter

Tenslotte bespreekt Branco de situatie van Gianmarco Cangiano. Deze buitenspeler wordt gehuurd van FC Bologna, maar heeft nog weinig minuten gemaakt. Branco wijdt dat aan het feit dat de talentvolle Italiaan nog erg jong is en voor het eerst in het buitenland aan de slag is.


Gianmarco Cangiano heeft het niet makkelijk

Desalniettemin heeft de club vertrouwen in Cangiano, al is er nog geen besluit genomen over het eventueel verlengen van de huurovereenkomst. Fortuna heeft namelijk twee opties bedongen.

Fortuna kan op het einde van het huidige seizoen besluiten Cangiano nóg een seizoen te huren (seizoen 2023/24), maar kan tijdens de huurperiode ook besluiten Cangiano definitief over te nemen van FC Bologna.

Bron: TuttoMercatoWeb