Trainer Sjors Ultee kan vanavond in het bekertoernooi uit bij PSV (aftrap: 21.00uur) geen beroep doen op Lisandro Semedo, Toshio Lake en Tesfaldet Tekie. Semedo ligt er al het hele seizoen uit; Lake en Tekie sinds deze week. We vermoeden dat Lake en Tekie klein blessureleed hebben en dit bekerduel uit voorzorg overslaan.

Verder is de selectie fit en speelgerechtigd. Dat betekent ook dat Martin Angha, die in Zwolle ontbrak, terugkeert in de selectie.

Tegenstander PSV is de koploper van de eredivisie. Daar zag het niet naaruit toen PSV eind oktober met 5-0 verloor bij Ajax. In de volgende zes duels pakte PSV echter zestien punten (onder andere via een overwinning in Sittard) en dat blijkt voldoende voor de koppositie. Het lijkt erop dat PSV moeite heeft in topduels (ook in Europees verband), maar weinig fouten maakt tegen de mindere goden.

Fortuna maakte zaterdag een einde aan de reeks van eredivisienederlagen door in Zwolle te winnen. Fortuna speelt voor de winterstop nog twee competitieduels: zaterdag thuis tegen FC Utrecht en dinsdag uit bij Ajax. Fortuna zal zeker dat eerste duel hebben aangevinkt als een duel waarin iets te halen valt.

In dat licht bezien, komt het bekerduel tegen PSV op een vervelend moment en dat is wellicht een reden voor Sjors Ultee om spelers rust te geven. Voeg eraan toe, dat spelen met de eerste garnituur ook geen garantie op overwintering in het bekertoernooi geeft en het ligt zelfs voor de hand dat Ultee gaat wisselen—iets wat hij ook bevestigt aan Dagblad De Limburger.

Centraal achterin zal Ultee kiezen voor de gevestigde namen Martin Angha en Roel Janssen. Beide spelers hebben, omdat ze de afgelopen weken niet altijd speelden, wellicht ook meer baat bij speeltijd dan bij rust. Ultee kiest dus voor een centraal duo en niet een centraal trio zoals in Zwolle. Fortuna keert dus terug naar een viermansverdediging. Andreas Samaris en Nigel Lonwijk starten vanaf de bank.

Aan de zijkanten spelen Ivo Pinto (rechts op de plek van Mickaël Tirpan) en Arianit Ferati (op de plek van George Cox). Yanick van Osch verdedigt het doel.

Op het middenveld en in de voorhoede zullen er zes spelers aan de aftrap staan die niet startten tegen PEC Zwolle. Samy Baghdadi, Ryan Johansson en Richie Musaba spelen op het middenveld. In de voorhoede spelen Tijjani Noslin en Emil Hansson aan de zijkanten en Bassala Sambou in de spits.

Oud-Fortunezen bij PSV? Als we lang genoeg zoeken, komen we drie oud Fortunezen tegen in Eindhoven. Jürgen Dirkx en Wilfred Bouma werken bij PSV O18 en Kristof Aelbrecht is als individueel trainer actief in de PSV-jeugdopleiding.

Laatste uitoverwinning bij PSV? 13 April 1999. De laatste (en enige) maal dat Fortuna won in Eindhoven, betrof het een duel uit de halve finales van het bekertoernooi. PSV nam de leiding, maar Fortuna vocht terug en won met 1-3. Ronald Hamming, Robert Roest en Wilfred Bouma zorgden voor de drie Sittard treffers.

Laatste vijf competitie- / bekerduels uit bij PSV: V-V-V-V-G

Fortuna’s vorm laatste vijf bekerduels: W-V-W-V-W

De KNVB stuurt Martin van den Kerkhof naar Eindhoven. Van den Kerkhof vinden we terug op plek vijftien in de ranglijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Gemiddeld genomen komen we er bekaaid vanaf bij deze scheidsrechter. In de tweede ronde van het bekertoernooi is er geen VAR, dus we zijn volledig overgeleverd aan Van den Kerkhof.

Opstelling: Van Osch, Pinto, Angha, Janssen, Ferati; Baghdadi, Johansson, Musaba; Noslin, Sambou, Hansson.

Supporters: Het is niet mogelijk duels uit het bekertoernooi bij te wonen; ook dit duel in de tweede ronde. Als je Fortuna wilt zien, moet je inschakelen op Fox of ESPN (vanaf 19.55uur).