Trainer Sjors Ultee kan morgenmiddag in het thuisduel tegen PSV (aftrap: 14.30uur) geen beroep doen op Piet Velthuizen, die vorige week in Groningen uitviel met een spierblessure. Daar staat de vermoedelijke terugkeer van Yanick van Osch tegenover. Verder is iedereen fit en speelgerechtigd, inclusief Alexei Koşelev die er waarschijnlijk voor het laatst bij is.

Tegenstander PSV zag afgelopen week de hoop op een langer verblijf in de Europaleague en uitzicht op de landstitel in rook opgaan. Zowel tegen Olympiakos als tegen Ajax incasseerde PSV cruciale tegentreffers in de slotfase. Het zal ongetwijfeld mentaal een hard gelag zijn in Eindhoven. Wat resteert is een gevecht met AZ voor de tweede plaats op de ranglijst, die uitzicht biedt op deelname aan de Champions League volgend jaar.

Daar waar PSV zijn hoofddoelen uit beeld heeft zien verdwijnen, heeft Fortuna zijn hoofddoel (behoud) al gerealiseerd. Wie dacht dat dat een ontspannendere werksfeer zou creëren, kwam afgelopen week bedrogen uit. Met verbazing hebben we een soap moeten aanschouwen, waarvan we dachten dat die zich binnen de huidige organisatie niet meer voor zou doen. Blijkbaar is er toch nog organisatorisch werk aan de winkel.

Fortuna heeft zich, door eigen toedoen, dus niet in alle rust kunnen voorbereiden op het duel tegen PSV. Dat laat onverlet dat Fortuna nog steeds zicht heeft op plek acht, die op het einde van de rit recht geeft op deelname aan de playoffs. Een of meerdere punten tegen PSV zijn in die strijd meer dan welkom. Eerder dit seizoen verloor Fortuna met 2-0 in Eindhoven. Een wedstrijd waarin Fortuna liet zien prima mee te kunnen voetballen met PSV, maar de kansen niet benutte.

Yanick van Osch lijkt opnieuw fit en speelklaar. Speelt hij niet, dan kan Sjors Ultee nog beschikken over Alexei Koşelev als vervanger. Verder verwachten we geen wijzigingen in de verdediging. Dus Mickaël Tirpan speelt op rechts, Martin Angha en Roel Janssen spelen centraal en George Cox completteert de verdediging op de linksbackpositie. Speelt Cox, dan wordt het zijn vijftigste duel voor Fortuna Sittard (tot dusverre 45 maal eredivisie; 4 maal beker).

Op het middenveld verwachten we ook geen wijzigingen. Tesfaldet Tekie en aanvoerder Ben Rienstra controleren het middenveld. Zian Flemming ondersteunt de aanval vanaf het middenveld.

In de voorhoeden verwachten we Lisandro Semedo aan de rechterkant; Mats Seuntjens aan de linkerkant en Sebastian Polter centraal in de voorhoede.

Oud-Fortunezen bij PSV? Nee, niemand.

Laatste thuisoverwinning tegen PSV? 7 Mei 1999. Lang geleden, maar daarom niet minder mooi. Op weg naar de bekerfinale, veegde Fortuna de vloer aan met PSV: 6-4. Regillio Simons scoorde viermaal. Wilfred Bouma en André Ooijer (eigen doelpunt) maakten het halve dozijn vol. De tegentreffers van PSV kwamen op momenten dat het kalf al lang en breed verdronken was. Wat een avond!

Laatste vijf competitieduels thuis tegen PSV: V-V-V-V-W

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels: V-W-W-V-W

De KNVB heeft Allard Lindhout als scheidsrechter aangesteld. De man staat troosteloos onderaan in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Verwacht van hem dus maar niks. VAR Jeroen Manschot staat op plek elf in de middenmoot: een neutrale scheidsrechter, die Lindhout in het gareel moet gaan houden.

Opstelling: Van Osch (Koşelev); Tirpan, Angha, Janssen, Cox; Tekie, Rienstra, Flemming; Semedo, Polter en Seuntjens

Supporters: De wedstrijd wordt—als gevolg van COVID19-verordeningen—gespeeld achter gesloten deuren. ESPN zendt het duel live uit.