Alexei Koşelev staat op het punt een contract te tekenen bij de Japanse tweedeklasser Jubilo Iwata. Jubilo is bereid de transfersom die Fortuna in gedachte heeft te betalen (Koşelev heeft nog een contract tot de zomer in Sittard-Geleen). Jubilo en Koşelev hebben ook overeenstemming bereikt.

Het enige wat een overgang nog in de weg kan staan, is de medische keuring. Daar zit echter een probleem, want in Japan is een noodwet van kracht die het momenteel onmogelijk maakt Japan in te reizen. Die noodwet geldt tot zondag 7 maart. Dus de transfer wordt zeker niet beklonken voor zondag.

Zolang Koşelev geen contract kan tekenen bij Jubilo, blijft hij uiteraard onder contract bij Fortuna Sittard en kan hij ook spelen voor Fortuna, wellicht ook het competitieduel van Fortuna tegen PSV komende zondag.

Dat laatste is relevant, omdat Fortuna met een keepersprobleem kampt. Eerste keeper Yanick van Osch is voorlopig uitgeschakeld met een botkneuzing; nieuweling Piet Velthuizen viel gisteren geblesseerd uit met een hamstringblessure. Is geen van beiden beschikbaar aanstaande zondag, dan kan Sjors Ultee Koşelev goed gebruiken, anders moet hij terugvallen op de onervaren derde en vierde doelmannen Joshua Wehking en Tom Hendriks.

Koşelev is niet de eerste Fortunees die een overstap maakt naar Jubilo Iwata. Arno van Zwam ging hem voor in de zomer van 1999. Koşelev was twee jaar lang de onomstreden nummer 1 in Fortuna’s doel, maar dit seizoen verloor hij gedurende het seizoen zijn basisplek aan Yanick van Osch. In totaal speelde Koşelev 72 duels voor Fortuna (68 competitieduels en vier bekerduels). Wellicht komt daar zondag nog een duel bij.

Wij wensen hem in ieder geval veel succes in Japan.

Bron: Jubilo Iwata