Trainer Kevin Hofland kan vanmiddag uit bij PSV (aftrap: 16.45uur) niet beschikken over Ben Rienstra, die niet hersteld is. Verder is iedereen fit en speelgerechtigd. We gaan er dus vanuit dat Fortuna Lisandro Semedo een dag later mag laten vertrekken voor zijn interlandverplichtingen met Kaap-Verdië.

Tegenstander PSV stelde deze zomer een nieuwe trainer aan, met nieuwe ideeën. Implementatie van nieuwe ideeën vergt tijd. FC Emmen profiteerde er twee weken geleden bijna van; Heracles Almelo pakte afgelopen weekend daadwerkelijk een punt. PSV speelde afgelopen donderdag nog Europees en zal het in eigen huis ook moeten stellen zonder de steun van het eigen publiek.

Betekent dit dat er kansen liggen voor Fortuna in Eindhoven? Niet als de geschiedenis raadgevend is. Fortuna wacht al 656 dagen op een competitie-overwinning in een uitwedstrijd en van PSV won Fortuna in Eindhoven nog nooit in competitieverband.

Net als PSV is ook Fortuna nog zoekende, maar Hofland lijkt met het inpassen van Tesfaldet Tekie op het middenveld en Lisandro Semedo als rechtsbuiten (waardoor Zian Flemming meer centraal kan spelen) wel vorderingen te hebben gemaakt. Echter, het centrale verdedigingsduo blijft Hoflands zorgenkindje. Dat is overigens geen probleem dat gisteren is ontstaan; eigenlijk is dat al een probleem sinds het vertrek van Perr Schuurs in de zomer van 2018. Fortuna heeft nog tot dinsdag 6 oktober (sluiting transfermarkt) als de club een externe oplossing zoekt.

Voorlopig moet Hofland dus een interne oplossing vinden. In de eerste drie duels heeft Hofland het geprobeerd met Branislav Niňaj en Martin Angha (FC Twente) en Branislav Niňaj en Roel Janssen (SC Heerenveen en AZ). We vermoeden dat Branislav Niňaj vanmiddag op de bank begint ten faveure van Martin Angha, waardoor we in duel vier het derde centrale verdedigingsduo aan het werk krijgen te zien. Alexei Koşelev verdedigt het doel en Lazaros Rota en George Cox completeren de verdediging aan de zijkanten.

Op het middenveld verwachten we geen wijzigingen. Dat betekent dat Tesfaldet Tekie, aanvoerder Jorrit Smeets en Mats Seuntjens aan de aftrap verschijnen. De laatste speelt meer als een hangende linksbuiten, om plaats te maken voor Zian Flemming

Ook in de voorhoede verwachten we dezelfde namen. Lisandro Semedo start op de rechter vleugel. Sebastian Polter speelt in de spits; Zian Flemming speelt achter Polter.

Oud-Fortunezen bij PSV? Nee, we herkennen niemand.

Laatste competitie-overwinning uit bij PSV? Fortuna won er nog nooit in competitieverband. Wel in het bekertoernooi op 13 april 1999. Toen presteerde Bert van Marwijks Fortuna het onmogelijke.

Laatste vijf competitieduels uit bij PSV: V-V-V-G-V

Fortuna’s vorm laatste vijf competitieduels: G-V-V-..-..

De KNVB heeft Jeroen Manschot aangesteld als scheidsrechter. Manschot staat tiende in de lijst ‘meest favoriete Fortuna-scheidsrechter’. Een eerlijke scheidsrechter dus. VAR Sander van der Eijk floot slechts vier duels van Fortuna—onvoldoende voor een notering.

Opstelling: Koşelev; Rota, Angha, Janssen, Cox; Tekie, Smeets, Seuntjens; Semedo, Polter en Flemming.

Supporters: De aangescherpte COVID-maatregelen beletten niet alleen uitsupporters om het duel te bezoeken maar nu ook thuissupporters. De wedstrijd wordt dus gespeeld in een leeg stadion.